24. 10. 2021 | Filip Hulín

Souboj tabulkových sousedů! Kališníci míří do Prostějova

Po domácí prohře se Sokolovem čeká na Stadion dlouhá cesta na Moravu, konkrétně do Prostějova. Jestřábům se v první čtvrtině základní části daří a nachází se na třetí příčce prvoligové tabulky pouhé čtyři body za kališníky. V domácím prostředí ale Prostějovští klopýtají, doma vyhráli pouze dva zápasy ze šesti. Odčiní Stadion dvě předchozí porážky?


Porovnání týmů

3. místo (26 bodů)
Postavení v tabulce
2. místo (30 bodů)
50:33
Skóre
51:37
Petr Mrázek (7+12)
Nejproduktivnější hráč
Riku Sihvonen (10+3)
Petr Mrázek (7 gólů)
Nejlepší střelec
Riku Sihvonen (10 gólů)
Jiří Klimíček (3+9)
Nejproduktivnější obránce
Jan Holý (0+7)
Ondřej Bláha (91,76 %)
Úspěšnost brankářů
Tomáš Král (91,69 %)
Vrchlabí – Prostějov 2:6
Poslední utkání
Litoměřice – Sokolov 4:5

Po dvou prohrách míří kališníci na stadion dalšího těžkého soupeře, když se tentokrát utkají s Prostějovem. Jestřábi zažívají povedenou první čtvrtinu soutěže a nachází se na třetí příčce tabulky pouhé čtyři body za Stadionem.

Prostějov v předchozích čtyřech utkáních střídá výhry s prohrami. V posledním kole zvítězil na ledě Vrchlabí 6:2. Doma se naopak Jestřábům příliš nedaří, když z osmnácti možných bodů získali pouze šest. Naopak na ledě soupeřů ještě nepoznali hořkost porážky.

Prostějovští mají v letošní sezoně již osm hráčů, kteří se dostali nad deset kanadských bodů. Nejvíce se daří dvojici Petr Mrázek a Jan Kloz, kteří mají na svém kontě devatenáct bodů. Na patnácti bodech je bývalý kapitán Stadionu Martin Novák, který pod Radobýlem zaznamenal více než tři sta zápasů.

Nejproduktivnějším obráncem je předsezonní posila Jiří Klimíček, jenž získal dvanáct bodů za tři přesné trefy a devět asistencí. Do brankoviště Jestřábů se třináctkrát postavil Ondřej Bláha, jehož úspěšnost je pod dvaadevadesáti procenty. Jedno utkání odchytal Martin Altrichter.

Oba týmy se v předchozí sezoně utkaly dvakrát a oba zápasy dopadly stejným výsledkem 4:3 pro domácí tým.

Stadion se i přes dvě prohry s Třebíčí a Sokolovem stále drží na druhém místě tabulky s náskokem čtyř bodů na nadcházejícího soupeře.

V týmu Stadionu získali tři hráči již třináct bodů, a to Riku Sihvonen, Lukáš Válek, a Roman Přikryl. Finský útočník je s deseti vstřelenými brankami nejlepším střelcem týmu a druhým nejlepším střelcem ligy. Nad deset kanadských bodů se ještě dostali Josef Koláček, Ondřej Procházka a Martin Kadlec.

Nejproduktivnějším kališnickým zadákem je Jan Holý, ten má na svém kontě sedm asistencí. Do brankoviště se zatím postavil dvanáctkrát Tomáš Král, který chytá s průměrnou úspěšností 91,69 %.

Pozná Stadion po dvou prohraných zápasech chuť vítězství? Úvodní buly padne v osmnáct hodin. Zápas můžete sledovat na Hokejka TV nebo na Onlajny.com.