17. 10. 2021 | Martina Kramerová

Útočník Přikryl o Slavii: Ukázali jsme sílu týmu. První gól? Už jsem byl nervózní

Týmu sice doposud pomáhal výbornou prací v ofenzivě i gólovými asistencemi, na vlastní branku ale stále čekal. Proti Slavii však Roman Přikryl střeleckou smůlu protrhl a vsítil svou premiérovou trefu sezony. Ta navíc byla velmi důležitá. Rozhodla o tom, že Stadion v bitvě s Pražany zvítězil a získal tři body.

Stadion si po Vrchlabí vyšlápl i na Slavii a doma opět triumfoval. Jak bys duel s pražským celkem zhodnotil?

První třetina z naší strany nebyla špatná, akorát jsme v ní nedokázali dát víc gólů, a naopak jsme tři dostali. Druhou třetinu jsme se dokázali do zápasu vrátit a postupně otočit na 4:3, což je paráda. Ukázali jsme sílu týmu i to, že utkání umíme otáčet i ve třetí třetině.

Skóre jste museli dotahovat už poněkolikáté. A vždy jste byli úspěšní. Mohlo to hrát roli v tom, že se obrat podařil i tentokrát?

V několika prvních zápasech jsme většinou vedli, v posledních utkáních se nám to ale příliš nedaří. Musíme se k tomu vrátit zpátky, protože je jednodušší, když tým vede, než když dotahuje. Ale jak už jsem říkal, je dobré, že tým dokáže takový zápas zvrátit na svou stranu. Navíc nám hodně pomáhá Tomáš Král, který nás vždy podrží v důležitých momentech, což je taky potřeba.

Slavia k vám přijela jako tým, který je z pohledu využitých přesilovek nejlepší v lize. Snažili jste se o to víc soustředit na to, abyste se vyvarovali zbytečných faulů?

Je jasné, že nedělat zbytečné fauly se snažíme každý zápas, protože to pak většinou končí gólem. Ale víme, že přesilovku mají slávisté neskutečnou a hráči o sobě ví. Ale na přesilovky se připravujeme před každým zápasem. Když to na druhou stranu těch pět hráčů dobře sehraje, tak se to těžko brání.

Slávistům se v poslední době výsledkově příliš nedaří. Bylo na ledě znát, že soupeř je „pod dekou?“

Nemyslím si, že by byli pod dekou. Nebo to na nich aspoň nebylo vidět. Právě naopak. Oni jdou do každého zápasu s tím, že se tu nepříznivou sérii snaží utnout a vrátit se zpátky tam, kam patří. Protože nemají tým na to, aby byli takhle dole.

Tobě se povedlo vstřelit vítěznou branku, která byla i tvým prvním gólem sezony. Nebyl jsi už trochu nervózní z toho, že ti to tam zatím nepadá?

Každý rok jsem nervózní z toho, jak dlouho mi potrvá ten gól dát. Loni jsem v extralize čekal až do předposledního kola, což není příjemné pro žádného útočníka. Chodím na důležité momenty na ledě, ale zkrátka se mi nedařilo ten gól dát. Šance tam mám a řeším to úplně špatně. Proto jsem se snažil chodit před bránu a všude, kam se může puk odrážet. Šel jsem tomu naproti a už jsem nevěděl, co mám dělat líp. Naštěstí se mi to tentokrát podařilo. Martin Kadlec mi dobře nahrál přes brankoviště a já už jsem měl před sebou prázdnou bránu.

Roman Přikryl o čekání na gól

„Každý rok jsem nervózní z toho, jak dlouho mi potrvá ten gól dát. Loni jsem v extralize čekal až do předposledního kola, což není příjemné pro žádného útočníka. Šel jsem tomu naproti a už jsem nevěděl, co mám dělat líp. Naštěstí se mi to tentokrát podařilo. “

Vaše lajna zařídila dvě ze čtyř branek. Jak si se spoluhráči ve své formaci herně rozumíš?

S Lukášem Válkem a Riku Sihvonenem jsem teď odehrál pár zápasů. S Rikem navíc hraju od samého začátku, takže je to v pohodě. Musím zaťukat, ale hodně si vyhovíme a spolupráce je super.

Od začátku sezony se velmi dobře daří také mladým hráčům. Přestože nejsou tolik ošlehaní velkými zápasy, na ledě válí. Co říkáš na jejich výkony?

Nejsou ošlehaní takovým množstvím zápasů v dospělém hokeji, ale hrají výborně. Ukazujeme sílu týmu, protože hrajeme na čtyři lajny a všechny můžou dát gól, což se ukazuje několik zápasů po sobě. Když to nejde jedné, tak ji zastoupí ty tři další lajny a rozhodnou zápas. Zatím se nám to daří a doufám, že se to bude dařit i dál.

Do Kalich Areny si tentokrát našlo cestu na dvanáct stovek fanoušků. Co říkáš na atmosféru? Jak moc vám podpora pomohla?

Je to super. Musím říct, že jsem koukal, že jich přišlo tolik. Doufám, že když nám to půjde, tak sem ty lidi ještě nalákáme.

Ve středu vás čeká duel s Třebíčí. Horácká Slavia sice vede tabulku, má už ale jen bod navíc a vy zápas k dobru. Jak se na šlágr mezi prvním a druhým celkem soutěže těšíš?

Do utkání musíme jít s tím, že chceme vyhrát. Musíme jít zápas od zápasu a ta tabulka pak může být pěkná. Hezky vypadá i teď, ale víme, jak Třebíč hraje. Ale je to o nás, jestli vyhrajeme.