14. 10. 2021 | Filip Hulín

Pohled do statistik. Jak si zatím vedou projektoví hráči?

Stadion se po deseti odehraných zápasech nachází na druhé příčce tabulky Chance ligy. Velkou zásluhu na tom mají i hráči z projektu Dukla, kteří hrají výborně. Nejproduktivnějším hokejistou mezi mladými talenty je Josef Koláček, ten si připsal čtyři přesné trefy, šest asistencí a s deseti body je dokonce druhým nejproduktivnějším hráčem celého týmu a nejproduktivnějším juniorem Chance ligy.

Největší počet zápasů mají na svém kontě Josef Koláček a Tomáš Urban, kteří odehráli všech deset dosavadních utkání. Devět zápasů sehráli Lukáš Pajer a Jiří Ticháček. O jedno odehrané utkání méně má Ondřej Baláž.

Nejproduktivnějším hráčem je zatím Josef Koláček, který vstřelil čtyři góly a na šest přihrál. Zároveň je s deseti body druhým nejproduktivnějším hráčem celého týmu a dokonce nejproduktivnějším juniorem celé ligy. Sedm bodů získal Tomáš Urban, jenž má na svém kontě jednu branku a šest asistencí. V dosavadních pěti zápasech v dresu Stadionu zaznamenal Tomáš Chlubna již dva góly a stejný počet nahrávek.

Nejčastěji objevujícím se hráčem na ledě je Jiří Ticháček, který průměrně zapisuje více jak osmnáct minut. Kolem šestnácti minut hrají Matěj Pinkas a Ondřej Baláž. Čtrnáctiminutový icetime si připisují Josef Koláček, Jakub Konečný, Tomáš Chlubna a Tomáš Urban.

Josef Koláček vstřelil v deseti zápasech čtyři góly, z čehož dokonce oba byly v přesilovce a zároveň vítězné, což je nejvíce v celé Chance lize.

Nejčastěji střílejícím hráčem je Josef Koláček, který vyprodukoval dvacet pět střel. O jednu střelu méně zaznamenal Tomáš Urban. Osmnáct střel má na svém kontě z pozice obránce Jiří Ticháček. Tomáš Chlubna si připsal pět střel, z nichž dvě skončily v soupeřově brance.

Josef Koláček je s deseti body nejproduktivnějším juniorem ligy.

Ve statistice plus mínus je na tom nejlépe Tomáš Chlubna, který byl u čtyř vstřelených gólů a u žádného inkasovaného. Na třech plusových bodech jsou Jiří Ticháček a Tomáš Urban. O jeden plusový bod méně ve statistice účasti na ledě mají Lukáš Pajer a Josef Koláček.

Ve statistice zblokovaných střel má nejvíce bloků Ondřej Baláž, který zablokoval šest střel soupeře. O jeden blok méně má Jiří Ticháček. Čtyři úspěšně zblokované střely má Matěj Pinkas. Na dvou blocích je Tomáš Urban.

Z pozice centra se Josef Koláček ke vhazování postavil celkem stodvaapadesátkrát a hned devětašedesát jich vyhrál, což je úspěšnost více jak čtyřicet pět procent. Jednadvacetkrát se na buly dostal i Tomáš Urban a vyhrál jich osm.

Trestných minut zatím zaznamenali projektoví hráči celkem šestnáct. Dva dvouminutové tresty si odseděli Ondřej Baláž, Lukáš Pajer a Josef Koláček. Na dvou trestných minutách jsou Jiří Ticháček a Lukáš Stehlík. Tomáš Urban si za deset utkání nepřipsal ani jedno vyloučení a společně s Matějem Pinkasem, Tomášem Chlubnou, Jakubem Konečným, Michalem Rouhou a Jiřím Hávou mají nula trestných minut.

Projektoví hráči si tak zatím vedou více než skvěle a i díky jejich výborné práci je Stadion na druhém místě prvoligové tabulky.