30. 9. 2021 | Vít Trubička

Jihlava? Dosud nejtěžší soupeř. Popasovali jsme se s tím dobře, říká dvougólový Sihvonen

Do hodnocení utkání proti jihlavské Dukle se pustil dvougólový střelec Riku Sihvonen. Svými brankami se finský forvard nejen podílel na celkové výhře svého týmu 5:3, ale také se osamostatnil na čele tabulky střelců celé Chance ligy. „Díky další výhře jsme v dobré pozici, hrajeme hezčí hokej a zvítězit je vždycky příjemné,“ prozradil.

Zápas proti Jihlavě byl šestým v řadě, ve kterém jste získali alespoň jeden bod. Jak pozitivní je tato bilance pro celý tým?

Tým je díky ní v dobré pozici, v tabulce ztrácíme jen tři body na její čelo. Myslím si, že hrajeme hezčí hokej a zvítězit je vždycky příjemné.

V průběhu druhé třetiny jste vedli už 3:0, následně se ale Dukla dvěma góly dostala zpět do zápasu. Bylo náročné zahajovat třetí třetinu pouze s jednogólovým náskokem?

Ve druhé třetině jsme zaváhali. Následně jsme se s tím ale popasovali velmi dobře. Skvěle zahrála obrana, která nám pomohla udržet vedení po celou dobu zápasu. Z naší strany určitě povedená výhra.

Soupeř vás ale celkem značně přestřílel. Jak těžké bylo ho ubránit?

Proti Dukle to bylo o něco náročnější než v předchozích zápasech, mají kvalitní útočníky. Nám se ale v obraně dařilo.

Na stadionu byla jako již tradičně velmi dobrá atmosféra. Jak se tobě osobně hraje s takovou kulisou?

Cítil jsem se dobře. Připomínalo mi to hokej v dřívějších časech. Bylo příjemné si takhle zahrát.

V šesti zápasech už máš na střelecké listině sedm gólových tref. Jsi rád, že se ti tak daří?

Samozřejmě, že je to dobré. Někdy se daří, někdy nikoliv. Momentálně mi to vychází skvěle, tak doufám, že to tak zůstane.

Díky tomu jsi také v současné době nejlepším střelcem celé Chance ligy. Jak se cítíš v této roli?

Snažím se pouze makat naplno a díky tomu mi to vychází.

V sobotu hrajete doma se Vsetínem, což je také jeden z náročnějších soupeřů. Je pro vás výhodou, že do tohoto zápasu budete vstupovat s vítěznou bilancí?

Určitě. Řekl bych, že jsme v současnosti v sebevědomé pozici. Musíme tvrdě pracovat, připravit se na soupeře a porazit ho.