17. 9. 2021 | Martina Kramerová

Po týdnu znovu doma. Stadion vyzve v Kalich Areně Kolín

Kališníkům se ostrý start sezony podařil na výbornou a ze dvou úvodních zápasů vydolovali pětibodový zisk. Dosavadní výsledky tak řadí Stadion na třetí příčku tabulky. Teď leží před týmem kapitána Výtiska další výzva – třetí triumf v řadě. Do Kalich Areny navíc dorazí dvanáctý Kolín, který ještě nevyhrál. Kdo se bude radovat?

Stadion vletěl do nové sezony ve skvělé formě a úvodní dvě bitvy Chance ligy zvládl na jedničku. Nejprve si na domácím ledě poradil s Frýdkem, který díky brance kapitána Výtiska porazil po prodloužení, poté si vyšlápl i na Benátky a vyhoupl se na přední příčky tabulky.

Gólově se prozatím nejvíc daří finské posile Riku Sihvonenovi, jenž vsítil už dvě branky. Se dvěma body za jednu trefu a jednu asistenci je na špici týmových statistik také Josef Jícha. Po dvou bodech posbírala trojice Ondřej Procházka, Marek Berka a Roman Přikryl, která zaznamenala po dvou nahrávkách.

Na domácím ledě teď ale kališníci přivítají Kolín. Ten v létě přivítal řadu posil. Ze Slovenska se vrátil obránce Václav Čížek, kolínský dres oblékl také Ondřej Kachyňa. Díky spolupráci s Hradcem se v týmu objevil bek Radim Šalda, už loni za kozly hráli exkališníci Jakub Váchal, Miroslav Kukla, Martin Štohanzl nebo Dominik Sklenář. Nelze zapomínat ani na kolínské stálice. Loni měli výbornou formu David Šafránek i Václav Jankovský, pozadu nezůstal ani Lukáš Krejčík nebo Dominik Zumr.

I přes řadu zajímavých jmen kozlové v 1. kole padli s Přerovem vysoko 0:4, následně ale sehráli vyrovnanou bitvu proti Vrchlabí a nakonec brali bod za porážkou po nájezdech. Jediný získaný bod však Středočechy řadí na 12. příčku tabulky.

Bodově se zatím daří zejména obránci Václavu Čížkovi, jenž má na kontě tři asistence. Čtveřice hráčů Zdeněk Král, Dominik Zumr, Štěpán Matějček a Lukáš Krejčík pak vstřelila po jedné brance.

Loni kališníci kozly dvakrát porazili, a to 5:1 a 4:2. Vítězné výsledky budou chtít zopakovat. Zápas začíná v Kalich Areně v sobotních 17:00 a budou při něm platit tradiční protikoronavirová opatření.

Prosíme všechny příznivce, aby ke vstupu používali všechny vchody na tribunu. Pro majitele hráčských karet, online vstupenek a permanentek je vyhrazen vchod označený 3,4. Na zimním stadionu si každý fanoušek musí chránit nos a ústa rouškou a při vstupu si vydezinfikovat ruce připravenou dezinfekcí.

Stejně jak tomu bylo v přípravě, je nutné pro vstup na stadion splnit jednu z následujících podmínek:

-potvrzení o negativním PCR testu ne starší než 7 dnů

-potvrzení o negativním antigenním testu ne starší než 72 hodin

-potvrzení nebo čestné prohlášení o provedeném negativním testu ve škole

-potvrzení o očkování proti COVID-19 (14 dní po kompletně ukončeném očkování)

-lékařské potvrzení o prodělané nemoci COVID-19 v posledních 180 dnech

Kontrola proběhne při vstupu na stadion. Fanoušci by měli všechna potvrzení ukazovat bez vyzvání a vyrazit na zápas s předstihem. Děkujeme za pochopení a za dodržování všech pravidel a podmínek.