12. 9. 2021 | Martina Kramerová

Do branky jsem puk tlačil očima, usmíval se po důležitém gólu útočník Smola

V závěrečném dějství svítilo na tabuli skóre 3:2 pro hosty a Stadion musel dohánět manko. Ve 48. minutě se však dostal k dorážce po Berkově střele útočník Jan Smola a nekompromisně uklidil kotouč do sítě. Zaznamenal tak nejen první soutěžní trefu za Stadion v seniorském hokeji, zapsal také premiérový gól v Chance lize. „Vyrovnané utkání a kvalitní hokej. Výhra je nakopávač do dalších zápasů,“ uvedl mladý forvard.

První zápas sezony a první výhra. I když hodně ubojovaná. Jak bys úvodní duel s Frýdkem popsal?

Bylo to vyrovnané utkání. Ze začátku padly čtyři rychlé góly, pak to dlouho bylo bez branek a ve třetí třetině jsme dostali smolně třetí gól. Ale naštěstí jsme rychle vyrovnali. Jak už jsem říkal, byl to z obou stran vyrovnaný zápas a hrál se kvalitní hokej.

V první třetině padly čtyři branky, ve druhé ani jedna. Týmy se skoro nedostávaly ani do šancí. Čím to, že se obraz hry tak změnil?

Bylo to opatrnější a čekalo se, kdo udělá chybu. Nikdo nechtěl udělat špatný krok. Bylo to takové vyčkávání.

V čem vám Frýdek dělal z herního pohledu největší problémy?

V útočném pásmu. V ofenzivě měli velký tlak, byli hodně agresivní a bojovní. Bylo to hodně nepříjemný soupeř.

I dvoubodové vítězství se počítá. Jak důležité je pro sebevědomí a náladu v týmu směrem k dalším zápasům?

Jde se určitě líp dál. První výhra v prvním zápase je nakopávač do další práce a dalších utkání.

Pro tebe osobně to byl prozatím asi největší zápas kariéry. První duel v Chance lize a ještě hned při ostrém startu sezonu… Byl jsi hodně nervózní?

Nebyl jsem nervózní vůbec. Nic takového jsem nepociťoval. Nevnímal jsem, že bych měl mít nervy, protože jsem chtěl předvést co nejlepší výkon, co dokážu. A naštěstí to dopadlo dobře.

Hned na začátku sezony se ti povedlo vstřelit gól, který značně pomohl k vítězství. Navíc to byla tvoje premiérová trefa v soutěžním duelu za A tým Stadionu i první branka v 1. lize. Jak moc velkou z toho máš radost?

Mám z toho určitě hodně velkou radost. Tlačil jsem to tam očima, protože jsem to špatně trefil. Ale jsem moc rád, že to tam spadlo.

Fanoušci tě za gól odměnili potleskem a mohutným skandováním. A nebylo to poprvé. Je to pro hráče v takhle vypjatém zápase velká vzpruha?

To se nikdy neomrzí, je to super pocit. Je to takový adrenalin, že člověk může dělat na ledě cokoliv a není unavený.