18. 3. 2021 | Filip Hulín

Hráli jsme jednoduchý hokej. Jihlava? Těžký soupeř, říká střelec Peter Jánský

Stadion zvládl rozhodující utkání předkola play-off proti Sokolovu a postoupil do čtvrtfinále, kde na něj čeká Jihlava. Zásluhu na triumfu měl i útočník Peter Jánský, jenž v úvodu druhé třetiny vstřelil gól na dva nula. ,,Jeli jsme dva na jednoho a já čekal nahrávku. Martin Kadlec vystřelil a brankář to vyrazil nad sebe. Chvíli jsem si počkal, abych nezahrál vysokou holí a dorazil puk do branky,“ popsal gólovou akci zkušený útočník.

V rozhodujícím zápase předkola play-off jste porazili Sokolov. Co jste museli změnit od posledního zápasu?

Museli jsme změnit hru ve středním pásmu, protože ve čtvrtém utkání jsme tam často propadali. Zlepšení muselo přijít i v osobních soubojích, jelikož často vybojovali puk u mantinelu a sjížděli před bránu.

Ve druhé třetině jste na soupeře nastoupili a odskočili na rozdíl čtyř branek. Byl to cíl?

Snažili jsme se hrát tak, jak jsme zvyklí. Nechtěli jsme se za každou cenu rvát dopředu. Chtěli jsme být trpěliví, což se nám nakonec povedlo.

Jak důležité bylo rychlé vedení, protože jste se poté mohli soustředit na obranu a nechat tvoření hry na Sokolovu?

Často se nám v základní části stávalo, že jsme vedli o dvě branky a pak jsme ještě dokázali prohrát, na což jsme si chtěli dát pozor. V zápase znovu nastala situace, že jsme vedli o tři góly, takže jsme si řekli, že nesmíme inkasovat a Sokolov dostat do hry.

1+4
Takovou bilanci má v dosavadním průběhu play-off Peter Jánský.

Jak rozhodující utkání série proti Baníku vypadalo z tvého pohledu?

Hráli jsme jednoduchý hokej, dobře jsme hráli ve střední pásmu a v obraně zbytečně nezmatkovali. Šance, které jsme měli dát, jsme dali. Celkově to byl povedený výkon a jsme moc rádi, že jsme postoupili do čtvrtfinále.

Tobě se podařilo v úvodu druhé části hry navýšit vedení. Jak situace vypadala?

Jeli jsme dva na jednoho a já čekal nahrávku. Martin Kadlec vystřelil a brankář to vyrazil nad sebe. Chvíli jsem si počkal, abych nezahrál vysokou holí a dorazil puk do branky.

Je něco, čím vás Sokolov v sérii překvapil?

Neřekl bych, že nás něčím překvapili. V play-off už je to hlavně o dohrávání soubojů, nedělání zbytečných faulů a hrát nadoraz. Hráli jsme dobře a doufám, že s Jihlavou zahrajeme stejně.

Ve čtvrtfinále vás čeká neoblíbený soupeř z Jihlavy. Co od série s Duklou čekat?

Těšíme se všichni, je to další krok v play-off. Bude to těžký souboj. Jihlava nám nesedí, mají mnoho šikovných a zkušených hráčů. Bude to hlavně o srdci a bojovnosti, oni hokej hrát umí, my taky.

Play-off se hraje bez diváků. Jak ty to osobně vnímáš?

Je to škoda, ale když hrajete, tak to moc nevnímáte. Chybí mi ale závěry zápasů, když nám diváci tleskají, nebo když dáme gól, tak to nemůžeme s nimi oslavit.

Jihlava naposledy odehrála utkání před téměř dvěma týdny. Jak velkou roli může hrát vaše rozehranost?

Může to hrát roli, ale nemusí. My jsme v zápasovém tempu, ale oni zase měli odpočinek a mohli si nás nakoukat.