18. 2. 2021 | Filip Hulín

Střelec Přemysl Svoboda: Čekání na branku? Utěšoval jsem se góly na PlayStationu

Stadion si po reprezentační pauze poradil s Porubou a zapsal šestou výhru za tři body v řadě. Úvodní gól obstarat litoměřický odchovanec Přemysl Svoboda, který se trefil po více jak třech měsících. ,,Bylo to dlouhé čekání. Utěšoval jsem se tím, že jsem dával góly alespoň na PlayStationu nebo v hrách na mobilu. Konečně to tam padlo a jsem rád, že jsem to konečně prolomil. Asi si tu hokejku někam vystavím a budu s ní hrát jenom zápasy,“ dodal s úsměvem mladý útočník.

Šestá výhra v řadě, navíc proti lépe postavené Porubě. Jaký to byl zápas z tvého pohledu?

Hráli jsme dobře. Poruba je velmi dobrý tým, ale my jsme skvěle bránili. Celkově to byl povedený týmový výkon. Z osobního hlediska si myslím, že jsem po dlouhé době hrál dobře. Jsem rád, že jsem byl v lajně s Davidem Jindrou a Markem Berkou, protože jsme spolu hráli v juniorce.

Kdy se podle tebe zápas zlomil? Bylo to až po brance na 3:0?

Celý zápas byl vyrovnaný. Než jsme vstřelili gól do prázdné brány na 3:0, tak se mohlo stát cokoliv. Hodně nám pomohl první gól, protože jsme se mohli uklidnit.

V zápase jste měli téměř třicet střel. Je střelecká aktivita to, na čem chcete zakládat svoji hru?

Určitě. V týmu jsou šikovní hráči, kteří si vyhoví. Většina z nás sice radši nahrává, ale máme tu i skvělé střelce jako Patrika Miškáře nebo Martina Procházku.

Po dlouhé době jste zaznamenali nulu. Bylo to klíčové?

Bylo to velmi důležité. Gólman nás podržel, navíc v poslední době předvádí skvělé výkony. V zápase jsme navíc zblokovali mnoho střel, takže nula vzadu byla klíčová.

Tobě se podařilo vstřelit téměř po třech měsících gól. Jaké byly tvoje pocity?

Bylo to dlouhé čekání. Utěšoval jsem se tím, že jsem dával góly alespoň na PlayStationu nebo v hrách na mobilu. Konečně to tam padlo a jsem rád, že jsem to konečně prolomil. Asi si tu hokejku někam vystavím a budu s ní hrát jenom zápasy.

Jak celá gólová situace vypadala z tvého pohledu?

Jakub Konečný a Marek Berka jeli dva na dva a já nevěděl, jestli mám podpořit útok, jelikož jsem byl dlouho na ledě. Mám rád ofenzivní hru, tak jsem útok podpořil. Kuba Konečný mě skvěle našel a já to poslal pod víko.

Na přímý postup do play-off ztrácíte šest bodů. Je cíl se ještě na poslední chvíli prorvat do elitní čtyřky?

Určitě. Je to pro nás velmi důležité. Máme šest výher v řadě a musíme pokračovat v dobrých výkonech. Bylo by lepší se dostat do elitní čtyřky a nehrát předkolo play-off.