12. 12. 2020 | Martina Kramerová

Do Stadionu se vrací odchovanec Svoboda! V sestavě se objeví i jedno nové jméno

Do sestavy Litoměřic přibydou dvě jména. Vzhledem k tomu, že čtrnáct reprezentantů do dvaceti let odjelo bojovat na přípravný kemp reprezentace U20 o nominaci na MS juniorů v Kanadě, nebo nastupují za mateřské extraligové kluby, a reprezentanti do 18 let se rovněž chystají na kemp a nebudou tak týmu k dispozici, se Stadion rozhodl s ohledem na současnou situaci za tyto hokejisty najít náhradu. Do klubu se tak vrací odchovanec Tomáš Svoboda. Nově přichází Kanaďan Anthony Luciani.

Kališníci na začátku prosince přišli o čtrnáct reprezentantů do dvaceti let, kteří bojovali a bojují na přípravném kempu o nominaci na MS juniorů v Kanadě. Další mladí hráči nastupují za své mateřské extraligové kluby a reprezentanti do 18 let brzy rovněž vyrazí na kemp národního týmu své věkové kategorie a stejně tak nebudou týmu k dispozici. Klub tak přivedl jako náhradu dva hráče. Do mateřského klubu se vrací odchovanec Tomáš Svoboda. Nově kališnický dres oblékne kanadský forvard Anthony Luciani. Oba se představí v dresu Litoměřic ve dvou zbývajících zápasech tohoto kalendářního roku.

Ostřílený útočník Tomáš Svoboda je odchovancem Litoměřic. Během kariéry ale vystřídal řadu zajímavých klubů. V extralize hrál za Slavii, brněnskou Kometu, Vítkovice, Plzeň, Pardubice a Chomutov. V české nejvyšší soutěži celkem naskočil do 549 utkání s bilancí 149 branek a 137 asistencí. V první lize nastupoval za Havlíčkův Brod a Třebíč. Dohromady nasbíral 96 prvoligových startů (34+42). Tři roky působil i v QMJHL, kde oblékal dres Drummondville Voltigeurs a Acadie-Bathurst Titan.

V mládežnických kategoriích byl pravidelným reprezentantem a na čtyři duely nakoukl i do seniorského A týmu. Loňskou a předloňskou sezonu strávil ve Znojmě, se kterým hrál EBEL ligu. Letos má na kontě 5 zápasů za Znojmo ve druhé lize a 8 duelů za Kometu.

Anthony Luciano letos rovněž nastupoval za znojemské Orly a brněnskou Kometu. Třicetiletý Kanaďan nejprve hrál za kanadské a americké týmy. Vyzkoušel si zámořské soutěže GTHL, OPJHL, OHL, AHL a ECHL. Poté se přesunul do Evropy, kde získal angažmá v norském celku Sparta Sarpsborg. Následně hrál také za italské Asiago nebo slovenskou Nitru a německý Bayreuth. V sezoně 2018/2019 se přesunul do Znojma, kde hrál až doposud. Za dvě předchozí sezony nastřádal v 93 utkáních 41 branek a 73 nahrávek.

Letos má na kontě 5 druholigových bitev za Znojmo (2+6) a tři zápasy za Brno. Proti Vrchlabí a Třebíči si za Litoměřice zahrál v prosinci Chance ligu.

Foto: Petr Kozelek/piratichomutov.cz