5. 12. 2020 | Martina Kramerová

Stadion opět doplňuje kádr! K týmu se připojí obránce Sedlák

Kališníci opět vítají nového hráče. Po příchodu mladých hokejistů ale tentokrát sestavu doplní hráč, jenž se může pyšnit řadou zkušeností. Obranné řady totiž vyztuží Adam Sedlák. Ten naposledy působil ve Znojmě, teď bude do konce kalendářního roku oblékat litoměřický dres.

Litoměřický klub zareagoval na odliv mladých hráčů, kteří se budou v širším kádru reprezentace připravovat na nadcházející MS juniorů. Proto kališnický tým doplnila šestice mladých hráčů. Dva litoměřičtí odchovanci Jakub Černohorský a Přemysl Svoboda, Tomáš Bernat, jenž za Stadion nastoupil už loni, a také tři úplní nováčci Dominik Soukup, Lukáš Stehlík a Jiří Háva.

Z pohledu doplnění sestavy to ale nebylo vše. Stadion nově angažoval zkušeného zadáka Adama Sedláka. Ten naposledy působil ve Znojmě, kde hrál dvě sezony EBEL ligu. Poté, co se Znojmo vrátilo do českého hokeje, nastoupilo d 2. ligy, ta se však nehraje, a tak přichází devětadvacetiletý hokejista do Litoměřic, kde by měl hrát do konce kalendářního roku.

Zkušenosti nabral jak v českých soutěžích, tak v zahraničí. Rodák z Ostravy hrál v mládežnických letech za extraligové Vítkovice, kde si připsal i první start v české nejvyšší soutěži. V první lize oblékal dres Ústí nad Labem, Šumperka a Havířova. V letech 2008 až 2011 hrál zámořskou OHL. Nejdřív za Peterborough Petes, poté za Ottawu 67s.

V sezoně 2012/2013 vyzkoušel angažmá v dánské lize, když oblékal dres SønderjyskE. Následně si zahrál za italské Asiago a francouzský Dijon. Soutěžní ročník 2015/2016 strávil v zámořské SPLH. Několik desítek zápasů zaznamenal i ve slovenské lize, kde patřil do sestavy Banské Bystrice.

Pravidelně nastupoval i v mládežnických reprezentacích a v sezoně 2010/2011 se zúčastnil i MS juniorů.