29. 12. 2019 | Filip Hulín

Dvougólový Kadlec: Musíme se zvednout jako tým

Stadion na domácím ledě nedokázal porazit Havířov a připsal si tak již čtvrtou porážku v řadě. Útočník Martin Kadlec vstřelil v první třetině dvě branky. Nejprve dorovnal skóre, poté několik sekund před první sirénou snížil na jednobrankový rozdíl. ,,Je hezké, že mi tam padly dva góly, ale úplně spokojený nejsem, protože musím dohnat fyzičku po zranění. My se hlavně musíme zvednout jako tým, ne jako jednotlivci, protože je pro nás důležité někde získat body a navázat na to.“

V pátém kole skupiny o pořadí v play-off jste narazili na Havířov. Jaký to byl zápas?

Začátek od nás nebyl moc zodpovědný, měli jsme brankáře, pro kterého to byla premiéra. Vůbec jsme mu nepomohli, takže pro gólmana těžký zápas a pro nás poté utkání dohánět.

S čím jste vstupovali do utkání, navíc po prohrách v předchozích zápasech?

S tím, že pomůžeme gólmanovi a budeme hrát aktivně, když to půjde. Bohužel nám začátek nevyšel. Aktivně jsme nehráli, dostali jsme zbytečné góly. Naši hru jsme začali hrát od poloviny zápasu.

V první třetině padlo celkem sedm branek. Hrálo se do otevřené obrany, nebo tam byly chyby na obou stranách?

Bylo tam více chyb na obou stranách v obraně. Možná oba týmy ještě měly vánoční atmosféru.

Po první části hry jste šli do šaten s jednogólovou ztrátou. Co jste si řekli v kabině?

Řekli jsme si, že je to zatím vyrovnaný zápas a musíme na ně zatlačit, dostat je pod tlak a budeme mít nějaké šance.

Soupeř využil hned tři početní výhody. Byly tam vaše chyby, nebo soupeř zahrál přesilovky dobře?

V oslabení se trápíme již několik zápasů, takže bych řekl, že je to z naší strany špatné.

22:32
Tolik času strávil na ledě Martin Kadlec .

Jste spokojený s vaším výkonem, když jste vstřelil dva góly, ale tým utrpěl porážku?

Je hezké, že mi tam padly dva góly, ale úplně spokojený nejsem, protože musím dohnat fyzičku po zranění. My se hlavně musíme zvednout jako tým, ne jako jednotlivci, protože je pro nás důležité někde získat body a navázat na to.

Vaším prvním gólem jste srovnal skóre, druhým gólem před první přestávkou snížil na jednobrankový rozdíl. Jak byste vaše trefy popsal?

U prvního gólu jsem objel bránu a poslal jsem to na bližší tyč, což jsem si párkrát zkoušel na tréninku a jsem rád, že mi to vyšlo. U druhé trefy kluci vybojovali puk, který se objevil mezi kruhy. Gólman čekal střelu, ale já jsem si to stáhl do bekhendu a dal gól.

Bylo v kabině dusno, když tým prohrál několik zápasů v řadě?

Řekli jsme si k oběma zápasům nějaké věci. Fanoušci asi čekají, že budeme navazovat, na to, co se hrálo před tím. Pro nás je to těžké, máme tady nové hráče z druhé ligy, mladé kluky, brankáře nemáme, na tréninku nás je málo. Bude chvíli trvat, než si to sedne a věřím, že po novém roce to začne opět šlapat, a budeme ten tým, jaký jsme byli.

V pondělí přivítáte Chomutov. Co od nich čekat?

Těžko říct, vyměnili trenéra a od té doby bodují. V Chomutově jsou siloví, velcí hráči. Myslím si, že to bude fyzicky těžký zápas.