14. 10. 2019 | Martina Kramerová

Jan Strejček po vítězném tripu: Cenné body! Chtěli jsme vyhrát, a to se povedlo

Dva zápasy ve dvou dnech a dva sladké triumfy. Stadion si vychutnal Porubu i Frýdek a přivezl z dalekého Slezska celých šest bodů. U obou výher byl na ledě i obránce Jan Strejček, který přispěl nejen dobrou prací v obraně, ale také dvěma gólovými nahrávkami. „Řekli jsme si, že jedeme překvapit. I když jsme samozřejmě chtěli vyhrát. A to se povedlo. Jsme za to moc rádi,“ těšilo pětadvacetiletého beka.

V sobotu jste zdolali Porubu, v neděli Frýdek. Jak byste víkendový trip zhodnotil?
Když jsme jeli na Moravu, řekli jsme si, že tam jedeme překvapit. Ale samozřejmě jsme chtěli vyhrát, což se nám podařilo. Takže jsme moc rádi a nemůžeme to hodnotit jinak než pozitivně.

Každý den jste narazili na jiného soupeře. Jakým hokejem se oba týmy prezentovaly?
Oba týmy hrály nepříjemný a urputný hokej. My jsme si s tím ale poradili a šli si za vítězstvím. Podle výsledků by se to mohlo zdát celkem snadné, hlavně při pohledu na skóre s Porubou, ale nebylo to vůbec jednoduché.

Duel s rysy rozhodl Stadion až v závěrečné třetině. Mohlo hrát určitou roli i sebevědomí, které jste získali v Porubě?
Výhra nad Porubou nás nakopla. Ale jelikož jsme dali hodně gólů, na druhou stranou nám to moc nepomohlo, protože jsme proti Frýdku hráli trochu profesorsky. Ale jsme silný tým, bojovali jsme až do konce a urvali další tři body.

0+2
Jan Strejček si ve víkendovém dvojzápase připsal dvě asistence.

Co bylo pro obě výhry rozhodující?
Nejdůležitější bylo, že jsme šli do obou zápasů s pokorou a plnili taktické pokyny, které jsme měli. Samozřejmě nám trochu pomohlo i štěstíčko. Celkově se nám teď daří a určitě hrálo nezanedbatelnou roli také zdravé sebevědomí.

Který duel pro vás byl těžší. Pokud samozřejmě odhlédneme od výsledků.
Těžší byl Frýdek. Soupeř byl nepříjemnější, dobře napadal. Poruba hrála na to, jak vysoko se v tabulce pohybuje, takový zvláštní hokej.

Absolvovali jste nejen dvě těžká utkání, ale také dlouho cestu. Jak moc náročné to bylo?
Neřekl bych, že to bylo extra náročné. Jsme profesionálové a takovéhle věci musíme zvládat.

Šest bodů zvenku je hodně dobrý počin. Mají pro vás asi hodně velkou cenu, že?
Jelikož se letos hraje základní část jen do 7. prosince, jsou tyhle body z Moravy hrozně moc cenné. Myslím, že se nám budou do tabulky pravdy hodně hodit.

Stadion se posunul na třetí příčku tabulky. Jak se vám na ligové pořadí kouká?
Na tabulku se teď kouká krásně, jen to teď nesmíme pokazit a usnout na vavřínech. Musíme hrát, jak nejlépe umíme, aby body a výhry neustále přibývaly.