16. 12. 2018 | Vít Trubička

Útočník Eret po těsné prohře: Spolupráce v lajně super, chybějí nám ale góly

Povedený výkon proti Frýdku-Místku předvedl navrátilec do sestavy Petr Eret. Mladému útočníkovi vycházela zejména souhra s jeho formací. Litoval, ale že se mu nepovedlo vsítit gól a pomoct k vítězství. I přes spoustu šancí totiž Stadion vstřelil jen jednu branku a prohrál s rysy 1:3. "Nedařily se nám finální přihrávky, to rozhodlo," uvažoval mladý forvard.

Máte za sebou vyhrocené utkání proti Frýdku-Místku. Co chybělo k obratu?
Asi efektivita v zakončení. Vždycky tomu něco scházelo. Nedařily se nám finální přihrávky, po kterých nám odskakovaly kotouče. Myslím si, že právě to rozhodlo zápas.

Přitom místy jste si vytvářeli velký tlak. Jaký byl hlavní aspekt toho, že jste jej nedokázali využít dle představ?
Frýdek měl velice dobrou a zorganizovanou obranu. Byli velice aktivní, chodili po nás. Bylo těžké se v pásmu prosazovat, k čemuž přispěla i naše neefektivita. Celé se to spojilo a díky tomu jsme Frýdku podlehli 1:3.

Očekávali jste takhle vyrovnané a bojovné utkání?
Určitě, Frýdek se poslední zápasy zvedal. Ustálily se jim výkony a podařilo se jim vyhrát několikrát za sebou. Osobně jsem čekal těžké utkání a to se potvrdilo.

Jakou roli ve výsledku hrála oslabení? Vám i soupeři se v nich pokaždé povedlo jednou skórovat.
Myslím si, že proti Frýdku-Místku jsme oslabení sehráli dobře. Třeba oproti zápasu v Třebíči, kde se nám v nich vůbec nevedlo. Měli jsme spoustu zblokovaných střel. Zároveň jsme ale měli také množství přesilovek, dokonce velmi dlouhou pět na tři. Ani tu jsme ale bohužel nevyužili. Právě i naše neproduktivita během přesilovek hrála klíčovou roli ve výsledku.

Daří se vám tedy sehrávat s týmem po vašem návratu do kališnických řad?
Ve stejné lajně už jsme nastoupili v Třebíči. Kluci jsou výborní, dokážeme si vyhovět v útočném pásmu. Spolupráce je super, ale chyběl nám ten gól.

Čeká vás v rychlém sledu další, neméně dramatické utkání proti Porubě. Jak se na něj budete připravovat?
Je potřeba kvalitně zregenerovat, trochu potrénovat, zahodit za hlavu prohru a vyrazit do zápasu s čistou hlavou. Snad se nám podaří vyhrát.