24. 11. 2018 | Vít Trubička

Ranař Šik po duelu s Motorem: Škoda neproměněných šancí. To rozhodlo

Velmi vyhrocená, dramatická a vyrovnaná bitva až do úplného konce. Tak by se dal charakterizovat zápas Litoměřic proti českobudějovickému Motoru. Do jedné z šarvátek se pustil hned zkraje první třetiny útočník Otakar Šik. „Během utkání tekly nervy. Pak jsme se tomu zasmáli," řekl mladý útočník. A co duel rozhodlo? Asi proměňování našich šancí," přiznal.

Máte za sebou velmi dramatické utkání, které našlo své rozzuzlení až v prodloužení. Jak byste ho zhodnotil?
Podle mě jsme podali super výkon. Nedali jsme ale nějaké šance, které jsme dát měli. A Budějovice to ke konci proměnily.

Čekali jste takhle vyrovnaný průběh?
Šli jsme do zápasu s tím, že bude velmi vyrovnaný. Budějovice jsou kvalitní tým, tak jsme se i my kvalitně připravovali a myslím, že to bylo vidět.

Co chybělo k dotažení utkání do vítězného konce? Vytvořili jste si přece jen velké množství šancí
Asi jejich proměňování.

Bylo hodně ve hře cítit, že gólman Martin Michajlov předvedl dobrý výkon a lapil řadu velkých střeleckých příležitostí Motoru?
Určitě nám hodně pomohl. Bez něj by to možná skončilo pro nás daleko hůř, ale podal skvělý výkon.

Po celou dobu duelu docházelo k vyhroceným sporům, vy sám jste se jedné šarvátky účastnil. Bylo to dáno dramatičností a vyrovnaností zápasu?
Během zápasu trochu tekly nervy. Ovšem po zápase jsme si všechno vyříkali a usmáli se nad tím.

Tak vypadal souboj mezi Šikem a budějovickým Martinem Beránkem

Za sebou již máte několik zápasů v řadě a stejný program na vás čeká i příští týden. Jak náročný pro vás takhle rychlý sled utkání bude?
Bude to jistě velmi náročné. Máme ale kvalitní realizační tým, který se o nás jistě postará. Ať se jedná o maséra, či kustody. Budeme tedy v pohodě.