4. 11. 2018 | Martina Kramerová

Úspěšný debutant Przybyla: Výhru jsme si zasloužili. Gól je radost navíc

Ve středu si ještě střihl zápas za Frýdek. Navíc proti Stadionu. Pak vyrazil zkusit štěstí na druhý konec republiky. Útočník Dan Przybyla se v rámci trejdu projektových hráčů objevil v sestavě Litoměřic a v sobotu proti Porubě poprvé zasáhl do hry v oranžovomodrém dresu. Premiéra to byla úspěšná. Kališníci z utkání s Toraxem vytěžili plný počet bodů a mladý nováček dokonce vstřelil gól. I proto byl po vyhraném duelu hodně spokojený. „Hráli jsme pěkný aktivní hokej a podle mého zaslouženě vyhráli,“ hodnotil.

Byl to hodně zajímavý týden. Forvard Przybyla se ještě ve středu proháněl na ledě v barvách Frýdku, jen o tři dny později už nastoupil za Litoměřice. Stěhování proběhlo v rámci výměny projektových hráčů, opačným směrem totiž putoval Ondřej Machala.

Devatenáctiletý útočník, kterého vychoval Třinec, se ale rychle zadaptoval a ihned pomohl k vítězství, které Stadion urval proti Porubě. A body získal podle litoměřické osmadevadesátky zcela oprávněně.

„Myslím si, že jsme hráli pěkný aktivní hokej. Vedle vstřelených gólů jsme měli ještě spoustu dalších šancí, které jsme nevyužili. Předvedli jsme zodpovědný týmový výkon a neměli ani moc vyloučení. Takže tři body jsou dle mého zaslouženě a správně doma,“ řekl po utkání.

I když zároveň přiznal, že Poruba rozhodně nebyla lehkým soupeřem. Po vedoucí brance kališníků totiž Torax vyrovnal a brzy si dokonce vypracoval těsný náskok. „Udělali jsme dvě hloupé chyby a soupeři se díky nim podařilo otočit. Pak jsme ale opět zabrali a přidali další branky. Neustále jsme bojovali, a to se nám vyplatilo,“ popsal těžké chvíle Przybyla.

Svou premiéru si nakonec mládežnický reprezentant osladil tím nejlepším způsobem. Triumfem a brankou. Radost měl ale především z vítězství. A stejně tak ze spolupráce v týmu a důvěry trenérů. „Za výhru jsem moc rád. I za gól, ale tři body jsou cennější. S klukama se mi hrálo skvěle, komunikace na ledě i mimo něj byla perfektní. Snažili se mě jako nováčka podpořit a za to jim patří velký dík. Stejně tak trenérům, kteří mi dali na ledě hodně prostoru,“ děkoval mladý forvard.

Líbí se mi tu, kluci mě přijali skvěle, říká útočník

A pochvaloval si i první dny, jež v Litoměřicích strávil. „V klubu se mi moc líbí. Kluci mě přijali skvěle. Znal jsem asi šest sedm hráčů, se kterými se potkávám v mládežnických reprezentacích, s ostatním jsem se seznámil a všechno bylo v pohodě,“ těšilo ho.

Skvěle na Przybylu působí i herní projev, kterým se Litoměřice prezentují. „Stadion má šikovné mladé hráče, kteří jsou aktivní, bojovní a dobře napadají. V obraně jsou šikovní starší beci, kteří jim hlídají záda. Je to dobrý mix,“ popisoval své dojmy.

Teď už ale vyhlíží sraz národního týmu do devatenácti let, vešel se totiž do nominace trenéra Bruka a vyrazí reprezentoval v trojzápase s Finskem. „Těším se moc. Jedeme do Finska a doufám, že uhrajeme co nejlepší výsledky. Pak se ale samozřejmě těším i zpátky do Litoměřic. Chtěl bych být týmu platný a pomoct k co nejlepším výsledkům,“ uzavřel.