24. 9. 2015 | Petra Pilbauerová

Byla to těžká zkušenost, hodnotí utkání s Přerovem Tomáš Král

Hosta tohoto pozápasového ohlasu snad není potřeba představovat. Tomáš Král si totiž skvělým výkonem v minulé sezoně vysloužil přízeň mnoha fanoušků a stal se tak silnou oporou litoměřického A týmu. Nyní je již třetí sezónu kališníkem a v nadcházející sezóně bude bojovat o šanci v kádru extraligového Hradce. Náročný zápas s Přerovem včera zhodnotil pro litoměřickou redakci.

Jaký je Váš názor na zápas s Přerovem?

Utkání bych hodnotil jako takový den otevřených dveří na obou stranách. Došlo k nemalému množství chyb, kterých jsme se dopustili my i soupeř. Pro diváky to ale musela být zajímavá podívaná. Pro nás brankáře to ale byla každopádně těžká zkušenost. Myslím si, že nakonec rozhodlo to, kdo bude statečnější a nevzdá to. Získali jsme velmi důležité tři body, které se nám určitě budou hodit. Jsem pyšný na to, že jsme to zvládli.

Předcházela tomuto zápasu nějaká zvláštní příprava? Přerov je přeci jen nováčkem v tabulce a dala se od něj očekávat jistá dávka euforie.

Snažíme se připravovat na každý zápas. Dopředu jsme věděli, jak hosté budou hrát a že se momentálně nesou na vítězné vlně. Nebrali jsme je jako nějakého benjamínka, ale naopak jako silného soupeře. I přes chyby, kterých jsme se dopustili, jsme připravení určitě byli.

Která třetina utkání pro Vás byla nejhorší? Začátek hry nebo poslední třetina?

Pro každého brankáře je určitě velmi nepříjemné, když dostane tolik branek. Šlo totiž o velmi těžké situace, kdy kotouč v podstatě vletěl do prázdné brány. Průběh hry by byl pravděpodobně docela jiný, pokud bychom zápas rozehráli jiným způsobem. Naše začátky se musí zlepšit.

Přerov má silný tým, kterému se podařilo během přesilových her vstřelit dvě branky. Pocítil jste i Vy jejich zdatnost během oslabení?

Nevšimnl jsem si nějaké zvláštní šikovnosti. Zkrátka stříleli na bránu. My jsme v těchto chvílích měli poměrně smůlu. Příkladem by mohl být gól ve druhé třetině. Podařilo se mi jej vyrazit křížem do rohu, ale puk se odrazil od jednoho z hostujících hráčů přes našeho obránce a skončil v bráně.

Zpět na začátek. Jak to bylo s Vaším návratem sem do Litoměřic? Působil jste ve Spartě, odkud jste se dostal až do Hradce Králové.

Podle mého názoru byla minulá sezona opravdu povedená. Dařilo se mi a díky tomu si mne všimlo několik klubů, které o mě projevily zájem. Měl jsem tak možnost si vybrat. Hradeckému týmu se líbil můj styl chytání a dokonce navrhli, že bychom mohl zůstat zde v Litoměřicích. To pro mě bylo velké plus, protože jsem si dobře vědom toho, jak je těžké se prosadit v extralize. Jsem rád, že jsem tady a na svoji šanci teprve čekám.

Soupiska se značně obměnila. Znáte někoho z nově příchozích hráčů?

Většina z nich je z Hradce. Společně jsme absolvovali letní přípravu. Konkrétně třeba s Bohumilem Jankem, který sem teď jezdí s námi hrát, jsem strávil i nějaký čas v mládežnických reprezentacích. Jsem rád, že tu máme tak kvalitního obránce.