28. 2. 2014 | Martin Tlašek

"Zlatý střelec", Martin Novák hodnotil vítězné utkání

Litoměřický útočník Martin Novák hodnotil druhé vítězné utkání proti favorizovanému soupeři. Střelec vítězného gólu byl po utkání vyzpovídán z pocitů a emocí po těsné, ale zasloužené výhře 4:3 v samostatných nájezdech.

Co bys nám řekl k vítěznému nájezdu?

Trošku jsem to včera odkoukal od Martina Chabady a hodně jsme se o to bavili, že jejich brankář zůstaval poměrně dost na brankové čáře. Dnes jsem se rozhodl až mezi kruhama, že místo kličky budu střílet a naštěstí to tam padlo.

Jaké to je, být střelec vítězného gólu?

Vždycky si to strašně užíváte a v play-off to je něco speciálního.

Jaké to je porazit favorizovanou Olomouc?

Je to výborné. Oni to chtěli tady určitě ukončit, protože nám se u nich ty zápasy ne úplně povedly. A je super, že se ještě do Litoměřic vrátíme a můžeme předvést hru, jako ty poslední dva zápasy zde doma.

Nepřekvapili jste i sami sebe, že jste stav srovnali?

Možná trochu, ale my jsme si věřili. Věděli jsme, že musíme hrát naší hru a bojovat. Ta soutěž je hodně vyrovnaná a Olomouc je silný soupeř, který chce hrát v lize vysoko. Ale tady v této soutěži může každý porazit každého.

Myslíte, že byste přes Olomouc mohli přejít?

Myslím si, že v první řadě by byla chyba, kdyby člověk přemýšlel nad tím, že si dáme čtyři zápasy a sezóna skončí. My chceme a jdeme do každého zápasu s tím, že ho chceme vyhrát a o další výhru se pokusíme v příštím zápase. Může se stát cokoliv.

Dnes padaly branky skoro jen z přesilových her. Nebyla hra trošku opatrnější?

To je tím play-off. Nesnažíme se tolik riskovat. Hrajeme to spíš na jistotu, protože v play-off rozhoduje každá chyba. Uděláte jednu chybu a už to nevrátíte.

V čem jste se poučili z prvních dvou zápasů?

My jsme si hlavně řekli, že nesmíme být tolik vylučovaní. Olomouc má výborné přesilovky a u nich jsme většinu gólů dostali právě z přesilových her. I tady, když jsme jim dali přesilovou hru, tak bylo strašně těžké to ubránit a i nějaký ten gól jsme dostali. Jsou v tom dobří a musíme si na to dát ještě nětší pozor.

Jak si užíváš play-off? Tady v Litoměřicích je vlastně úplně poprvé.

Užívám si to neskutečně. Za tu dobu co jsem tady, tak jednou nám to uteklo o bod, předtím zase snad jen o šest. Takže, když se na to člověk celou sezónu připravuje a teď už to tady konečně je, tak má z toho člověk skvělý pocit.

Je znát, že se jde o play-off? Že to má větší šťávu?

Určit. Týmy do toho jdou s úplně jiným nasazením, než v té celé sezóně. V sezóně máte 52. kol na to, když se vám něco nepovede, tak ten průběh můžete stále změnit a nějak na to reagovat. Kdežto v play-off uděláte jednu chybu a můžete mít po sezóně.

Teď vás čeká pátý zápas v Olomouci, který může hodně naznačit.

Musíme tam hlavně dobře začít. Držet nerozhodný stav, nebo dát rychlou branku, která by nám určitě pomohla. Potom můžeme nějak ten zápas držet. Hlavně musíme hrát bez faulu a zodpovědně. A věřím, že i u nich můžeme uspět, když budeme hrát naší hru.