7. 1. 2014 | Michaela Luňáčková

Niko Kapanen: "Doufám, že můj výkon půjde nahoru"

Vinou zranění byl Niko Kapanen tři měsíce mimo led a léčil nemocná třísla. Nyní je zdravý a měl by se co nejdříve vrátit do sestavy Lva, proto byl poslán do Litoměřic, kde se má rozehrát a dostat se do herního rytmu. Fanouškům se tak naskytla jedinečná možnost vidět tohoto hvězdného útočníka v dresu s kalichem na prsou. Jak se mu hrálo, nám pověděl v pozápasovém rozhovoru.

Niko, jaké jsou tvoje pocity ze zápasu?

Dobré je, že jsme vyhráli, to je to hlavní. Po dvou třetinách jsme prohrávali o gól, ale pořád jsme chtěli hrát. Myslím si, že je jsme byli lepší tým, ale stálo nás hodně úsilí dát góly. Nicméně konec zápasu už byl dobrý, to bylo to, co jsme chtěli hrát a o co jsme se celý zápas snažili.

Jak bys zhodnotil svůj výkon?

Můj výkon? Tak ten opravdu nebyl dobrý, ale byl to první zápas po třech měsících, kdy jsem byl zraněný a nehrál jsem, takže to na mě bylo znát.

A co tvoje zdraví? Už je vše v pořádku?

Jo, fyzicky už jsem naprosto v pořádku, v tomhle ohledu už není žádný problém, ale můj herní projev ještě není tak dobrý, jak jste mohli dneska vidět. Ale doufám, že to brzy přijde! Jsem rád, že jsem sem mohl jít a že jsem dostal příležitost tady hrát. Líbilo se mi tu.

Co říkáš na atmosféru v Litoměřicích?

Ta byla výborná! Máte hezký stadion. Vypadalo to, že bylo téměř vyprodáno. Víte, tohle je velice důležitá podpora pro tým, fanoušci jsou, jak se říká, „sedmým“ hráčem na ledě.

Další utkání čeká tým ve středu na ledě Jihlavy. I v tomhle zápase bys měl pravděpodobně nastoupit.

Ano, mělo by to tak být, ale ještě to nevím stoprocentně. Uvidíme.

Nebude to lehké utkání...

Ano, slyšel jsem, že je to těžký soupeř. Ale pro mě jsou teď všechny tyhle týmy těžkým soupeřem. Dneska jsme jako tým vyhráli, za to jsem rád, a doufám, že i mně se na ledě brzy povede líp.