20. 12. 2013 | Alexandr Stys

"Můžeme být rádi, že jsme dali tolik gólů," řekl po utkání s Draky Vojtěch Sedláček

Proti Drakům ze Šumperku si připsal již druhou vychytanou nulu za poslední týden. Vojtěch Sedláček zneškodnil všech 42 střeleckých pokusů soupeře a Stadion v posledním domácím utkání v tomto kalendářním roce vyhrál vysokým výsledkem 5:0. Draci rychlé bruslili a vytvořili si několik nebezpečných šancí, které však litoměřický brankář dokázal pochytat. Po utkání nám poskytl krátké shrnutí duelu proti Drakům.

Poslední domácí zápas před svátky, výhra 5:0, jak bys to zhodnotil?

Můžeme být rádi, že jsme dali tolik gólů. V první třetině jsme ubránili asi čtyři oslabení, neinkasovali a naopak se nám podařilo vstřelit branku z přesilové hry. Soupeř se ještě snažil ve třetí třetině vývoj zápasu nějak otočit, ale my jsme si to pohlídali a přidali další branky.

Zmínil jsi vyloučení, dnes jich bylo devět na domácí straně, oproti minulému utkání s Rebely, kdy Stadion měl pouze jedno. Myslíš, že to pramenilo z aktivní hry Draků?

Určitě, Šumperk hodně bruslil, snažil se rychlé přecházet do útoku. Také je to dane tím, že teď jsme měli nabitý program díky pondělnímu utkání a možná se projevila trochu únava. Šumperk však byl dnes hodně aktivní.

Pro tebe druhá nula v sezóně, jaká dneska byla?

Asi stejně hezká jako ta v Budějovicích. Nula je vždy takové okořenění vítězství toho týmu, hlavně pro mě, tady v posledním domácím zápase.

Kterou šanci Šumperku bys hodnotil jako nejnebezpečnější?

Určitě ta situace v první třetině, kdy útočník přenechal kotouč najetému obránci a ten trefil tyčku. Já jsem popravně tu střele ani neviděl a pak také šance ve druhé třetině, kdy hráč se tam ocitl sám před brankou a naštěstí mě trefil, takže to dobře dopadlo.

Stadion se konečně výsledkově usadil, začíná se víc dařit, čím to je?

Těžko říct, asi jsme si už konečně sedli a možná se nám už v hlavách uložilo to, co od té sezóny očekáváme a chceme a za tím cílem si jdeme. Řekl bych, že playoff si vybojujeme určitě a vůbec bych se nebál říct, že možná budeme začínat doma.

Nejspíš se vám podaří přečkat svátky na pátém místě. Je cílem se dostat na čtvrtou pozici v novém roce?

Páté místo je hezké, a hlavním cílem je samozřejmě playoff. Do každého zápasu jdeme s tím, že chceme vyhrát a uděláme pro to vše co bude v naších silách.