4. 12. 2013 | Alexandr Stys

"Chceme bodovat v každém zápase" říká dvaceti gólový střelec Miloslav Čermák

Nejlepší litoměřický střelec, který nastřílel prozatím i nejvíce gólů ze všech hráčů v první lize po utkání s Ústím zhodnotil již třetí letošní derby, které Kališníci vyhráli 8:2. V utkání proti Slovanu se sice gólově neprosadil, ale na ledě patřil mezi nejnebezpečnější hráče Litoměřic. Po jeho přesné přihrávce také vstřelil Martin Koudelka úvodní branku zápasu.

Zápas s Ústím je za vámi, zrodil se pěkně překvapivý výsledek, co na to říkáš?

Čekali jsme, že to bude těžké utkání, ale využívali jsme skvělé přesilové hry a celý zápas jsme měli pod kontrolou. Ústí na nás nevyvíjelo nějaký tlak a my jsme udělali takovou exhibici pro diváky. Tak doufám, že se jim utkání líbilo a bavili se u toho.

Jak jste se vyrovnávali s těmi častými potyčkami po odpískání?

Bylo to derby, pěkně vyhecovaný a ty potyčky k tomu patří. Slovan prohrával, takže jim nezbývalo nic jiného než provokovat a zkusit zápas ještě nějak zvrátit. My jsme však byli v klidu, chtěli jsme si užít zápas a pobavit diváky.

Do Litoměřic jsi přišel z Ústí, nebylo před zápasem nějaké hecování?

S kluky jsme se pozdravili před zápasem, pobavili co a jak, ale žádné hecování nebylo.

Vaší útočné formaci se dnes opět dařilo

Bylo důležité, že jsme dali první gól. Martin Koudelka tam neskutečně ujel a vstřelil gól. Poté jsme dali asi tři branky z přesilových her, které máme nacvičené, a jsem rád, že nám to tam dneska padalo.

Ty jsi dnes ale zůstal střelecky na nule oproti minulým zápasům, ale asi to moc nemrzelo

Ne, to vůbec. Pro mě je důležité to vítězství, a že jsme získali tři body. Jestli dám gól já, nebo někdo jiný to je úplně jedno.

Jsme v polovině sezóny a ty už máš dvacet gólů na svém kontě, naposled jsi jich tolik měl v dorostu a to 29

Tak doufám, že střelecká fazóna bude nadále pokračovat a neskončím na dvacítce. Budu se snažit překonat svůj rekord, ale tady není cílem dát třicet gólů, ale dostat se do playoff.

Gratulovali ti bývalí spoluhráči po zápase k vítězství?

S kluky jsme si jen podali ruku, a řekli, ať se daří. Jen trochu nechápu výrok jednoho z hráčů, který tam dal gól. Myslím, že do hokeje to nepatří. Někteří hráči i z ústecké střídačky to příliš nechápali. Ten hráč tady kdysi hrál, bojoval za tenhle kluk a myslím, že by si to neměl dovolovat.

V Litoměřicích se ti teda hraje dobře?

Samozřejmě, mám super parťáky v lajně a daří se nám spolu. Jsem za to moc rád.

Před sebou teď máte těžké soupeře, ve středu Boleslav a v sobotu Olomouc

Doufám, že budeme pokračovat v dobrých výkonech a naše bodová série neskončí. Do Mladé Boleslavi to nejedeme odevzdat, ale uhrát co nejlepší výsledek a samozřejmě přivézt body. Olomouc máme doma, už jednou jsme je doma porazili. Chceme bodovat v každém zápase a mít co nejlepší umístění.