Zápasové menu

Zprvu velice nadějný vývoj utkání vzal bohužel velmi rychle za své. Slovan začal kontrolovat tempo hry, díky čemuž zvítězil před domácími fanoušky vysoko 8:1. Vzájemná série tak najde svého vítěze až ve čtvrtečním utkání, hraném v litoměřické Kalich Areně od 19:45.

SF2

8:1

3:0, 2:1, 3:0

HC Slovan Louny - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 2. Gebelt (Dittrich, Szakál A.), 20. Szakál A. (Rais), 20. Vavrica (Szakál M.), 22. Szakál M. (Salač), 22. Szakál A. (Gebelt), 41. Rais (Panocha), 54. Salač (Rais), 57. Salač (Rais) - 26. Bejček. Rozhodčí: Loeftner - Klika, Majerčin. Vyloučení: 8:7, navíc Kolenatý (LTM) - 5 + OK. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 80. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 8:1.

HC Slovan Louny: Dorn - Srb, Kolčava, Szakál M., Hloucha, Vavrica, Šedivý - Prokeš, Vojtěchovský, Dittrich M., Červíček, Gebelt, Rais, Veselák, Salač, Panocha, Szakál A., Dittrich D.

HC Stadion Litoměřice: Sklíba - Vandas, Domin, Racek, Šikner, Kolenaý, Student, France - Drábek, Pavlata, Rusý - Bejček, Purma, Kauschitz - Fábry, Vaněk - Hruška

Samotný zápas začal s pětiminutovým zpožděním. Jaroslavu Vandasovi se povedlo při rozbruslení poškodit plexisklo, které ještě údržbáři vyměňovali. Úvodní perioda začala litoměřickým tlakem, díky čemuž byli lounští sevřeni ve svém obranném pásmu. Ovšem hráči Slovanu se rychle odhodlali k povedenému brejku. Již minutu a půl po úvodním vhazování se po křídle utrhl Miroslav Gebelt, který také Sklíbu záhy překonal. Louny poté častěji držely puk na svých holích, z útočného pásma je ale kališníci dokázali vytlačit. Načež se Stadionu podařilo získat početní výhodu. Jenomže ta neměla dlouhého trvání, neboť hned na to byl vyloučen hráč Stadionu. Takto ostatně dopadala i většina přesilových her následujících.

Oba gólmani pak museli čelit většímu tlaku ze strany obou útočících mužstev. Dlouho si jak Dominik Dorn, tak Šimon Sklíba vedli úspěšně. V závěru třetiny ovšem padly za záda litoměřického gólmana hned dvě gólové trefy. Tou první prostřelil Sklíbu po přihrávce z mezikruží Adam Szakál, na 3:0 ztečoval nahození z kruhu do branky Jakub Vavrica.

Druhá perioda začala tak, jak první skončila. Během prvních dvou minut dopravili postupně kotouč do sítě Šimona Sklíby Martin Szakál a Adam Szakál. V 26. minutě si připsali jediný gól utkání i litoměřičtí hokejisté. Od břevna se směrem za brankovou čáru odrazil kotouč po střele Tomáše Bejčka z mezikruží. V druhé polovině třetiny oba týmy pokračovaly v útočných příležitostech. Žádná z nich ovšem nepřinesla gólové vyústění

Z kraje třetí třetiny byl k vidění opět rychlý lounský gól. 40 vteřin po jejím startu zamířil z levé strany brankoviště kotouč za Sklíbova záda Patrik Rais. Litoměřickým se sice poté podařilo velmi precizně ubránit oslabení pět na tři, po vyrovnání početních sil také vyslali větší množství střel na Dominika Dorna. Toho ovšem i nadále překonat nedokázali. Definitivně si své vedení pojistily Louny v samém závěru díky dvěma gólovým trefám Vlastimila Salače. Slovan tak smazal litoměřický náskok z úvodního zápasu a vrátil tak sérii zpět do Kalich Areny.

Ohlasy k utkání

Milan Buďa (HC Stadion Litoměřice): Dneska se nám zápas vůbec nepovedl. Nabádal jsem hráče, že musíme začít dobře. Samozřejmě, prohrávali jsme 1:0, říkal jsem, že se nic neděje. My jsme ale ten zápas absolutně nezvládli, chyběl mi tam důraz, nasazení hráčů, nechali jsme se hodně vylučovat. Bohužel soupeř to trestal. My už jsme pak koncovku zápasu vůbec nezvládli. Myslel jsem si, že na závěr druhé třetiny to zlomíme. Měli jsme šance na dva, tři góly. Do třetí třetiny bychom pak šli s tím, že bychom to ještě zkusili, ale zranil se nám jeden hráč, další dostal trest do konce utkání a v té chvíli již bylo po zápase. Nezbývá, než se připravit na další zápas. Je to poslední zápas, poslední šance, ale o tom je play-off. Snad to zvládneme.