Zápasové menu

Na třetí pokus se hokejisté Litoměřic dočkali prvního vítězství v přípravě, když na domácím ledě porazili Kadaň 3:0. První branku zařídili zkušení Kalla a Bílek, kteří nastoupili v letošní přípravě vůbec poprvé. Hosty pak definitivně zlomily dva góly na začátku poslední třetiny v rozmezí jediné minuty.

Přípr.

3:0

1:0, 0:0, 2:0

HC Stadion Litoměřice - SK Trhači Kadaň

Branky a nahrávky: 16. Kalla (Bílek, Šimeček), 44. Jirásek, 45. Komárek (Zajan, Kulda). Rozhodčí: Vyštejn, Folk - Beneš, Kurtin. Vyloučení: 5:6 Využití: 0:0. . V oslabení: 0:0. . Diváci: . Průběh utkání: 1:0, 2:0, 3:0 .

HC Stadion Litoměřice: Michajlov (Wolf) – Pavlas, Málek, Jandus, Jebavý, Jeřábek, Strejček, Havránek – Kalla, Šimeček, Bílek – Dvořák, Hanták, Stříbrný – Zajan, Komárek, Kulda – Jirásek, Bečvář, Pšenička – Sýkora

SK Trhači Kadaň: Dvořák (Danylec) – Hierman, Novák, Hlaváček, Černý, Bláha, Lidák – Muller, Tupý, Kohút – Ringler, Macháček. Adámek – Tůma, Kulich, Trefný

Oproti předchozímu duelu s Benátkami nahradil Kloučka v brance Litoměřic Martin Michajlov a v dresu domácích se také poprvé v přípravě objevili Jaroslav Kalla a Vítězslav Bílek. A jejich účast byla znát. Od prvních minut se hrálo především v obranné třetině Kadaně a právě Kalla měl velkou šanci ke skórování po přihrávce Málka zpoza branky.

Hosté se do největší příležitosti dostali ve 13. minutě při své první početní výhodě, pohotovou střelu Tůmy z levého kruhu pro vhazování ale Michajlov pokryl. Poprvé se skóre změnilo v 16. minutě, kdy se po Bílkově přihrávce prosadil Jaroslav Kalla. Těsně před první přestávkou se ještě před hostující branku probil Dvořák, ale gólmana nepřekonal.

Hned na začátku druhé části dostali kališníci možnost hrát přesilovku, ale při největší šanci Pavlas napálil puk mimo branku. V polovině zápasu měli početní výhodu i hosté, ale už po několika vteřinách je o ni připravil zbytečnou hrubostí před brankou a vyloučením Trefný.

K sólové akci se pak po levé straně odhodlal Josef Stříbrný, ovšem po zásahu jednoho z obránců Kadaně skončil místo puku v brance sám. V závěru druhé třetiny se na ledě začalo hodně přiostřovat. Nejprve hostující Kulich poslal nekompromisně k ledu Jana Bečváře, pak byl za sekání vyloučen Kalla a poté opět putoval na trestnou lavici kadaňský hráč. Domácí tak poslední minutu odehráli ve čtyřech proti třem a Filip Hanták mohl z dorážky zvýšit, jenže přestřelil.

Na 2:0 tak upravil až Filip Jirásek ve 44. minutě, který zachytil vyhození jednoho z hostujících obránců přímo před brankou a nedal gólmanovi Dvořákovi šanci. Podobně jej obránci Kadaně nechali na holičkách i o minutu později, tentokrát po přihrávce Zajana trestal Vojtěch Komárek. A to ještě vzápětí rozhodčí neuznali domácím další trefu

.

Ohlasy k utkání

Říha Miloš - HC Stadion Litoměřice
První třetina byla z naší strany odehrána docela slušně, kdy jsme si v ní i vytvořili tlak na branku soupeře. Ve druhé třetině to již tak dobré nebylo. Prohrávali jsme souboje, neměli jsme pohyb. Hra byla rozkouskována častým vylučováním. Ve třetí třetině si dali hráči říci a dodržovali taktické pokyny. Kdyby rozhodčí uznali naši čtvrtou branku, tak by asi padlo branek ještě více. Za třetí třetinu můžeme tým pochválit. Bylo to zasloužené vítězství.Tým se bude ale ještě měnit. Mladí kluci se obouchávají a asi ještě přijdou kluci, které si zatím drží extraligové týmy. Třetí zápas odehraný, ale pět zápasů máme ještě před sebou. Snad to do začátku soutěže ještě nějak doladíme.

Kaše Robert - SK Trhači Kadaň
Bylo vidět, že proti sobě nastoupily dva mladé týmy. Ve hře byl pohyb, hodně bruslení, občas tam lítali úplně zbytečně. Samozřejmě musí pobrat zkušenosti. Nám dnes trochu uškodilo, že jsme hráli jen na tři lajny, proto nám ve třetí třetině docházely síly. Dnes se v moderním hokeji na tři útoky hrát nedá. Nebudeme se však na to vymlouvat, měli jsme nějaké šance, ze kterých jsme měli dát góly, ale výsledek je takový a my máme co zlepšovat, hlavně co se týče koncovky a občasného bloudění v obraně. Je nejvyšší čas na všem zapracovat, máme mladý tým a musíme pracovat s tím, co máme.