Zápasové menu

Ačkoliv se po první třetiny mohlo zdát, že Stadion má v kapse celkem pohodlné vítězství, zápas byl velmi zdramatizován. Třebíči se povedlo dostat se na rozdíl jediné branky a vehementně se pokoušet i o vyrovnaní. Což kališnická obrana nechtěla připustit a nakonec udržela pro svůj tým domácí vítězství.

19. kolo

4:3

2:0, 2:3, 0:0

HC Stadion Litoměřice - SK Horácká Slavia Třebíč

Branky a nahrávky: 8. Jandus (Strejček, Kantner), 15. Bílek (Pavlas, Hanták), 25. Jeřábek (Miškář, Kantner), 26. Veselý (Pavlas, Bílek) - 22. Havránek (Vodný), 28. Kristl (Zohorna, Půža), 39. Dolníček (Vodný, Půža). Rozhodčí: Jechoutek, Kostourek - Hejl, Podrazil. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. Diváci: 865. Střely na branku: 27:33. Zblokované střely: 8:5. Hity: 13:11. Vhazování: 32:40. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:3.

HC Stadion Litoměřice: Kantor – Jeřábek, Pavlas, Smetana, Doudera, Strejček, Jandus – Komárek, Veselý, Bílek – Dvořák, Miškář, Kantner – Helt, Válek, Stříbrný – Havelka, Hanták, Jirásek.

SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (26. Svoboda) – Vágner, Nedbal, Půža, Hort, Spurný, Furch – Erat, Dolníček, Horký – Havránek, Kusko, Vodný – Zohorna, Wasserbauer, Kristl – Malec, Král, Paták.

Autor reportáže: Michael Apeltauer

Úvod odstartovali domácí výstražnou střelou Aleše Pavlase. V zastrašování Třebíče pokračovali dále a pouštěli se do ostřelování branky Pavla Jekela. Ten propustil v osmé minutě kotouč za své záda díky dostrčení Martina Janduse – 1:0. Kališníci nepolevili a prodírali se co mohli, do not jim přihrála přesilovka, ve které hru zvládli na výbornou. Důkazem toho je v patnácté minutě gól Vítězslava Bílka stojícího na hranici brankoviště a zároveň připraveného kotouč domést do kasy – 2:0. Dominanci ze strany Litoměřic zklidnilo až oslabení, kdy se Kantor musel začít činit a zprva slibné akce zarazit.

Dozvuk z první třetiny stále pokračoval a domácí se snažili v té druhé udržet hráče Třebíče. V dvacátédruhé minutě, tedy sekundu před koncem přesilovky se Horácké Slavii podařilo Stadion zlomit. Černá pryž se zatoulala pod betonem Kantora z hole Tomáše Havránka – 2:1. Domácí si toto nechtěli nechat líbit a tvrdě se zaryli do dalšího navýšení, po třech minutách hry zareagoval Radek Jeřábek, který puk poslal do odkryté branky ještě nevzpamatovaného gólmana po posledním zákroku - 3:1. Další minuta na ledě, kališníci byli opět v přesilovce a opět navýšili. Aleš Pavlas zamířil od modré na Jekela, ten puk vyrazil na Jana Veselého, který z brankoviště vyslal střelu za jeho záda – 4:1. Ve dvacáté sedmé minutě ale Horácká Slavia bleskově odpověděla, kotouč převzal Richard Kristl a nechal ho proletět nad lapačkou Kantora – 4:2. Hra začala být proměnlivá, v oslabení Třebíč začala lépe bránit a ke konci zasadila další ránu. Minutu a půl před koncem dějství se puk odrazil od Kantora a přistál na čepeli Davida Dolníčka, který ho okázale uklidil – 4:3.

Posledních dvacet minut odstrartovali kališníci opět v oslabení. Třebíčtí hráči pokračovali v ostřelování, na což Pavel Kantor okázale reagoval. K šancím se Stadion dostával zřídka, ale v oslabení se jim povedlo usídlit se v útočném pásmu, kdy měl občas Dominik Svoboda co dělat. Horácká Slavia nadále pokračovala ve snaze dorovnat stav. Jejich ostřelování, pro Pavla Kantora velmi náročné, nezměňuje celkový stav, který ukazoval výhru pro domácí.

Ohlasy k utkání

Miloš Říha (HC Stadion Litoměřice): Oproti předchozímu domácímu utkání s Frýdkem byl tento zápas z obou stran takový chladnější. Soupeř hraje spíše do obrany, takže pro diváky to není moc atraktivní utkání. Dnes jsme se těžko dostávali do zápasu, samozřejmě nám pomohly branky na 2:0. Pak jsme se do zápasu dostali a vedli jsme 4:1. Myslím si, že v následujících přesilovkách jsme svůj náskok mohli ještě zvýšit, ale místo toho přišlo z naší strany polevení. Soupeř si vytvořil dvě šance a dal z nich dva góly. Třetí třetina byla velice těžká, ale musím kluky pochválit zato, že to ubránili a že vše zvládli. Samozřejmě tam chvílemi byly chyby, ale důležité je, že jsme před derby dokázali vyhrát za tři body.

Martin Sobotka (SK Horácká Slavia Třebíč): Víceméně jsme prospali první třetinu, do hry jsme se dostali až za stavu 4:1. Zlepšili jsme hru, ale na soupeře jsme se už bohužel nedotáhli. Pro nás z toho plyne ponaučení, že zápas se musí hrát celých šedesát minut, a ne začít hrát až za stavu 4:1. První třetina byla snad nejhorší třetinou, kterou jsme odehráli, nefungovalo nám v ní vůbec nic. Příště musíme začít hrát od první minuty.