Zápasové menu

Vývoj tohoto utkání měl Stadion dlouhou dobu ve svých rukách. Už od počátku utkání kališníci kontrolovali hru, což přetavili v množství vstřelených branek. Ve třetí třetině trochu polevili, čehož využili frýdecko-místečtí k dramatizaci utkání. Přesto se v samém závěru podařilo Litoměřicím pojistit celkové vedení 6:4 a důležité tři body do tabulky.

17. kolo

6:4

2:1, 2:0, 2:3

HC Stadion Litoměřice - HC Frýdek-Místek

Branky a nahrávky: 2. Smetana (Miškář), 7. Veselý (Bílek, Smetana), 33. Bílek (Veselý), 37. Miškář (Smetana, Strejček), 47. Jirásek (Šimeček, Havelka), 59. Válek (TS) – 11. Mikulík (Kofroň, Christov), 44. Mikulík (TS), 51. Kalus (Pechanec, Kvasnica), 53. Pechanec (Mikulík, Kvasnica) . Rozhodčí: Zubzanda, Kašík - Coubal, Toman. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:1. Diváci: 925. Střely na branku: 43:32. Zblokované střely: 12:11. Hity: 12:7. Vhazování: 40:30. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:4, 6:4.

HC Stadion Litoměřice: Michajlov – Doudera, Pavlas (C), Smetana, Strejček, Jebavý, Kachyňa – Kusý, Veselý, Bílek – Dvořák, Miškář, Kantner – Helt, Válek, Stříbrný – Havelka, Šimeček, Jirásek.

HC Frýdek-Místek: Daneček – Kovář, Haman, Bartko, Zahradníček, Ovčačík, Stránský – Bajtek, Pechanec, Kvasnica – Christov, Mikulík (C), Kofroň – Kalus, Przybyla, Klimša – Raška, Peterek, Kaukič.

Autorka reportáže: Barbora Koťová

Od prvních minut utkání se stal Stadion lepším celkem na ledě a hned v druhé minutě se chopil vedení. Přesnou přihrávku od Patrika Miškáře využil litoměřický bek Ondřej Smetana, který svou tvrdou střelou dobyl frýdeckomísteckou svatyni. V šesté minutě si hosté vytvořili velkou gólovou šanci, proti které vytáhl parádní zákrok Martin Michajlov. Pravidlo nedáš-dostaneš se potvrdilo v další minutě. Domácí se však okamžitě chopili puku a vydali se na druhou stranu kluziště, kde vstřelili druhou branku utkání, o kterou se zasloužil Jan Veselý. V jedenácté minutě vznikla před litoměřickou bránou lehce nepřehledná situace, které využil Milan Mikulík, který se ve skupince hráčů zorientoval nejlépe a žabičkou přehodil Michajlovům beton. Hosté tak stáhli svou ztrátu na pouhou jednu branku. Do konce třetiny už žádná branka nepadla a ta tak skončila 2:1.

Druhou periodu začali hráči Litoměřic částí přesilové hry, kterou si přenesli z první třetiny. Litoměřice se usadily v obraném pásmu hostí, ale gólově se neprosadily, Rysi oslabení přežili bez újmy a hra pokračovala dál. Stadion hrál stále velice bojovně a na svém tempu nepolevoval, ve třicáté minutě mu nebyl uznán gól, to ale domácím ještě více rozproudilo krev v žilách a vzápětí vstřelili další branku, která už byla uznána bez nejmenších pochybností. Střelcem třetího kališnického gólu byl Vítězslav Bílek. Ve třicáté sedmé minutě Litoměřice využily přesilovou hru, když si Patrik Miškář vyjel do mezikruží, vyslal střelu na frýdecko-místeckého golmana a dostal kotouč za jeho záda. Kališníci tak v druhé třetině přidali hned dvě branky a do kabin odcházeli s tříbrankovým vedením.

I třetí část byla na góly velice štědrá. Ve čtyřicáté čtvrté minutě využil střelec první branky Frýdku-Místku Milan Mikulík trestné střílení a hosté snížili na 4:2. O pouhé tři minuty poději se prosadil Filip Jirásek a dostal puk za záda Lukáše Danečka. Frýdeck-omístečtí Rysi ale vstřelili další dvě branky, o první se zasloužil Jan Kalus a o druhou Antonín Pechanec, a skóre tak snížili na rozdíl jedné jediné branky. Hra se tak v následujících minutách velice zdramatizovala. Minutu před koncem utkání bylo nařízeno trestné střílení i pro domácí tým, které Lukáš Válek dokázal využít. Stadion tak zaslouženě porazil Frýdek-Místek 6:4.

Ohlasy k utkání

Miloš Říha (HC Stadion Litoměřice): Dnes to byl velmi živý zápas, oba týmy byly velice aktivní, také byla obě mužstva silnější v útoku a slabší v obraně. Myslím, že po druhé třetině jsme mohli být spokojeni. Do třetí třetiny jsme šli s určitými pokyny, protože jsme věděli, že utkání ještě není rozhodnuté. Pokyny hráči dodržovali. Vytvářeli jsme si šance, ale pak přišla z naší strany naprosto nesmyslná vyloučení, která zápas velice zdramatizovala. Se závěrem zápasu nejsem vůbec spokojený, protože jsme se sami dostali do těchto nepříjemných situací a zápas jsme mohli zbytečně ztratit. Na druhou stranu jsme rád, že v posledních minutách se mužstvo dokázalo semknout a disciplinovaně vše dobránit do konce zápasu.

Jiří Juřík (HC Frýdek-Místek): Myslím si, že v dnešním utkání se nám nepovedly první dvě třetiny. Domácí byli lepší v pohybu, důraznější v osobních soubojích a vytvářeli si šance, které dokázali efektivně využít. My jsme pořádně začali hrát až za stavu 4:1 a dotahování na domácí přišlo moc pozdě. Dnes musím pogratulovat domácím, protože zaslouženě vyhráli.