Zápasové menu

Po napínavé bitvě bere Stadion dva body. V první třetině se skóre zápasu změnilo hned dvakrát. Jako první se prosadil hostující celek. Domácí však dlouho neotáleli a ke konci první třetiny skóre srovnali na 1:1. Ve druhé periodě padly další dva góly a opět do každé brány po jednom. Nejprve se vedení ujal Stadion a v posledních minutách druhé části Vsetín srovnal na 2:2. Ve třetí třetině se Stadion opět dostal do vedení a držel si ho velice dlouho, v posledních vteřinách se ale hosté dokázali prosadit a vyrovnali. V prodloužení se Kališníci prosadili jako první a zvítězili tak na Vsetínem 4:3 po prodloužení.

5. kolo

4:3pr

1:1, 1:1, 1:1 - 1:0

HC Stadion Litoměřice - VHK ROBE Vsetín

Branky a nahrávky: 19. Komárek (M. Havelka), 32. Jirásek, 52. Kantner (Jirásek, Pavlas), 62. Miškář (Smetana) – 10. Hruška (Březina), 38. Březina (Kucharczyk, Janáček), 60. Kucharczyk (Březina). Rozhodčí: Wagner, Valenta – Coubal, Špringl. Vyloučení: 2:10. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 042. Střely na branku: 26:22. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

HC Stadion Litoměřice: Michajlov (Klouček) – Jeřábek, Pavlas (C), Smetana (A), Kvasnička, Jandus, Strejček – Bílek, J. Veselý, Helt – M. Chalupa, J. Šimeček, Kantner – Jirásek, Miškář, R. Pilař – Komárek, Hanták, M. Havelka.

VHK ROBE Vsetín: Šurý (Horčička) – Ostrčil, Frolo (A), Janáček, Teper, Holomek, Dundáček – Březina, Hruška (C), Kucharczyk (A) – Vávra, Karafiát, Slováček – Hořanský, Pokorný, Markovič – Finsterle, Šilhavý, Kajaba.

Do první třetiny vstoupily oba celky trochu opatrně. Vše se ale v následujících minutách změnilo. Hned ve třetí minutě byl vyloučen hráč hostí a Vsetín čekala první hra v oslabení, když uběhla minuta z trestu, tak se hosté opět provinili, a tak je čekala necelé minuta ve dvojnásobném oslabení. Domácí tuto příležitost vstřelit úvodní branku zápasu nevyužili a hra pokračovala dál. V deváté minutě se po dlouhé době, kdy se hrálo převážně v obraném pásmu hostí, hra přesunula před svatyni Litoměřic. Vsetínští hráči neotáleli ani chvilku a po několika vteřinách vstřelili první branku utkání. Zásluhou Radima Hrušky se tak dostali do vedení 0:1. Domácí však v tlaku na soupeřovu bránu neubírali a snaha se jim dvě minuty před první sirénou vyplatila. Vojtěch Komárek svou přesnou střelou nad rameno vsetínského golmana srovnal skóre na 1:1.

Úvod druhé periody patřil Vsetínu, hra se na pár minut přesunula před Martina Michajlova. Hosté si vytvořili hned několik pěkných gólových příležitostí, litoměřický golman si však se všemi střelami vyslanými na bránu Stadionu dokázal poradit. Ve dvacáté deváté minutě si hosté opět provinili nedovoleným zákrokem a domácí si mohli zahrát další přesilovku, která se kališníkům ale moc nevydařila. Hned po návratu hostů do plného počtu potrestal chybu Vsetína Filip Jirásek a dostal tak litoměřické mužstvo do jednobrankového náskoku. Radost z vedení hráčům Stadionu ale dlouho nevydržela. Tři minuty před koncem druhé třetiny překonal Martina Michajlova David Březina a skóre tak bylo opět nerozhodné 2:2.

Třetí část zápasu začala z obou stran více energicky než dvě předchozí. Hra se se přesouvala od jedné brány k druhé. Dlouho se ale i přes spoustu gólových příležitostí obou mužstev skóre zápasu nezměnilo. Změna přišla až v padesáté druhé minutě, když se vedení opět ujmul Stadion. Matyáš Kantner využil zmatku před bránou hostí a dokázal dostat kotouč za brankovou čáru. Vsetín ale nepřestával bojovat a v posledních vteřinách zápasu vyrovnal vsetínský útočník Radim Kucharczyk. O vítězi tak muselo rozhodnout prodloužení, ve které vstřelil vítěznou branku Patrik Miškář. Vsetín tak domů odjel s jedním bodem.

Ohlasy k utkání

Miloš Říha (HC Stadion Litoměřice): První třetina byla z naší strany výborná, dobře jsme se hýbali, vytvářeli jsme si gólové příležitosti. Soupeře jsme dostali pod tlak, ale bohužel z první vážnější akce jsme dostali gól na 0:1 a to s námi zatřáslo. Ve druhé třetině jsme nehráli svoji hru a Vsetín byl díky tomu lepším týmem. Ve třetí třetině jsme zbytečně ztratili bod. V power play jsme žádnou velkou chybu neudělali, ale nedokázali jsme kotouč dostat z našeho obraného pásma. Jsem rád, že jsme vyhráli alespoň za dva body.

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): Myslím si, že dnes jsme zde odehráli lepší utkání než doma s Přerovem. Domácí mají mladý bruslivý tým, který hrál s velkou chutí a zaujetím. Litoměřice nás dokázaly chvílemi dostat pod tlak, více jsme ale byli pod tlakem kvůli vyloučením. V zápasu jsme odehráli osm oslabení a žádnou přesilovku a převážně to nás dostávalo pod tlak. Myslím si, že utkání bylo jinak vyrovnané. V power play jsme dokázali vyrovnat a doufali jsme, že v prodloužení dokážeme uhrát i druhý bod. To se nám sice nepodařilo, ale myslím si, že za dnešní výkon si kluci zaslouží pochvalu. Ve finále jsme vlastně rádi i za jeden bod a věříme, že na tento výkon navážeme a v pondělí doma dokážeme vyhrát.