Zápasové menu

V srpnu partnerskému klubu podlehli 1:5, v pondělí se už kališníkům proti Hradci Králové dařilo o poznání lépe. Přesto však svěřenci trenérské dvojice Říha-Tvrzník na sever Čech pomyslné body nevezou. Po prvních dvou patnáctiminutových třetinách sice prohrávali v hradecké FORTUNA aréně 0:3, závěrečné dějství ale patřilo jim – Rybára v domácí svatyni poprvé překonal ve třicáté páté minutě David Švagrovský, o tři minuty později pak náskok extraligového celku na jediný gól seřízl Jaroslav Kalla. Na vyrovnání už ale hostům síly nestačily. Hokejisty Stadionu nyní čeká devět dní dlouhá pauza, po které se představí na domácím ledě proti českobudějovickému Motoru.

Příprava

3:2

2:0, 1:0, 0:2

Mountfield HK - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 2. Štajnoch (Bednář), 5. Beránek (Dragoun), 26. Dragoun (Picard) – 35. Švagrovský (Hanták), 38. Kalla (Nedvídek, Ondráček). Rozhodčí: Veselý – Maštalíř, Svoboda. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 3:0, 3:2.

Mountfield HK: Rybár (Bechný) – Vydarený, Čáp, Dietz, Gregorc, Newton, Štajnoch – Šimánek, Džerinš, Dej – Köhler, Kukumberg, Bednář – Picard, Dragoun, Beránek.

HC Stadion Litoměřice: Pavelka (Michajlov) – Plášil, Bažant, Jebavý, Havránek, Málek, Piegl – Kalla, Nedvídek, Ondráček – Loskot, Hanták, Švagrovský – Miškář, Pilař, Racek.

Autoři reportáže: Jan Vavřina, Lenka Jonešová (www.mountfieldhk.cz)

Uběhly necelé dvě minuty a Pavelka už musel poprvé lovit kotouč zpoza svých zad. Po souhře s kapitánem Bednářem totiž zamířil do černého po bekhendovém blafáku Martin Štajnoch. Vzápětí mohl srovnat skóre hostující Racek, ale střela z mezikruží skončila jen v náručí hradeckého strážce svatyně. Červené světlo za svatyní Jaroslava Pavelky se ale brzy rozsvítilo znovu, když se z velkého úhlu prosadil v čase 4:01 Petr Beránek.

Povedený začátek domácí nakopl, Mountfield byl aktivnějším týmem. Dokonce mohl posléze přidat třetí branku, ale se střelou Vydareného a následnou dorážkou z hole Deje si Jaroslav Pavelka poradil. Poslední slovo mohl mít v závěrečných vteřinách úvodní patnáctiminutovky Andris Džerinš, ale jeho střela po povedeném uvolnění na modré čáře skončila jen na Pavelkově lapačce.

Začátek prostřední části mohla zpestřit první přesilová hra, jenže hosté se jen těžko dostávali do hradeckého pásma, Východočeši drželi kotouč bezpečně daleko od své brány. Svižné tempo pokračovalo a hradecká nadvláda taky. Potvrdit to mohli v dobrých pozicích Picard se Šimánkem, první jmenovaný ale hledal marně svého spoluhráče, druhý zase nezamířil přesně.

Ale na pozoru se musel mít i Patrik Rybár, a to zejména po závaru kolem jeho brankoviště po střele Štěpána Havránka v polovině utkání. Hodně aktivní třetí hradecká formace se po šancích dočkala také gólu. Picard se šikovně uvolnil, našel Michala Dragouna, a pro něj už nebyl problém zvýšit ve 26. minutě na 3:0.

Do první šance v závěrečné třetině se dostal Kukumberg, ale se svou střelou čekal příliš dlouho, a to už se stihl Pavelka přesunout. Jak rychle jde zužitkovat střelecká pozice, ukázal v čase 34:38 na druhé straně David Švagrovský. Vytáhlý forvard dostal nabito do střední vzdálenosti, vypálil z první a díky pomoci břevna se mohl radovat z prvního gólu Stadionu – 3:1.

Hradec nebyl v závěrečné periodě tak aktivní jako v předešlých dvou a promítlo se to také na výsledku. Na 3:2 totiž snížil v ponechané výhodě sedm minut před třetí sirénou snadnou dorážkou Jaroslav Kalla. Hosté se hnali za vyrovnáním, nechali však okénko v obraně, které mohli v přečíslení dvou na jednoho potrestat Bednář s Picardem. Protože neuspěli, zkusil to Stadion se šesti bruslaři v poli, ale na kýžené srovnání skóre už bylo příliš pozdě. Mountfield HK tak porazil svůj partnerský oddíl těsně 3:2.