Zápasové menu

Špatnou nohou vstoupili do bojů o udržení v Lize staršího dorostu svěřenci Václava Rubeše, kteří v neděli na ledě Ústí nad Labem padli 3:5. Slovan po první třetině vedl 1:0, hned z kraje prostředního dějství ale vyrovnal Zdeněk Fábry. Domácí poté na nějakou dobu opět odskočili do jednobrankového vedení, přičemž v pětatřicáté minutě na jejich zásah odpověděl Sebastian Švalich. Pak ale kališníkům ujel vlak, Ústečtí vstřelili tři branky v řadě a dostali se tak do velmi pohodlného náskoku, který se jim podařilo do konce základní hrací doby udržet. Tečku za střeleckým zápisem zápasu udělal svou druhou trefou Sebastian Švalich, čímž skóre upravil na konečných 5:3.

19. kolo

5:3

1:0, 2:2, 2:1

HC Slovan Ústí n.L. - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 13. Veselý (Tolkačev), 26. Herák (Chmela, Dvořák), 37. Gottfried (Batryn, Dörner), 46. Herák (Vidlička), 51. Dörner (Batryn, Štěpánek) - 23. Fábry (Cerman), 35. Švalich (Student), 55. Švalich (Vaněk). Rozhodčí: Michajličenko ml. - Holada, Kilian. Vyloučení: 4:6, navíc Poulíček (UNL) 10 min. OT. Využití: 1:0. Diváci: 136. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 5:2, 5:3.

HC Slovan Ústí n.L.: Rechtorik (Brňák) - Tenkrát, Štěpánek, Poulíček, Opočenský, Mareš, Vidlička - Dörner, Veselý, Chmela, Batryn, Stuchlý, Kundrát, Dvořák, Herák, Gottfried, Tolkačev.

HC Stadion Litoměřice: Paťha - Čapek, Student, Hruška, Racek - Chňapko, Švalich, Vaněk, Fábry, Tipán, Vokurka, Cerman.