Zápasové menu

První dějství nedopadlo podle představ domácích, do kabin šli s nulou a jednogólovou ztrátou. V druhém se strhla smršť a oba týmy nasázeli po třech gólech, Stadion je tam umístil během necelých dvou minut. Do kabin odcházeli ale stejně jako předtím a to z bodovou ztrátou. V poslední dvacetiminutovce už kališníci nedali soupeři takový prostor a postupně ukořistili tři branky, o tři víc než soupeř - 6:4.

52. kolo

6:4

0:1, 3:3, 3:0

HC Stadion Litoměřice - SK Trhači Kadaň

Branky a nahrávky: 22. Švagrovský (Stoklasa), 23. Zajan (Pavlas), 23. Plášil (Kopta, Loskot), 45. Jaroslav Kalla (Smetana, Pavlas), 45. J. Veselý (M. Ondráček, Jebavý), 60. M. Ondráček – 5. L. Chalupa (Chlouba), 22. Chlouba (Šťovíček, R. Havel), 32. Kohout (Harkabus, Osmík), 38. Raška (R. Černý, Kůs). Rozhodčí: Bejček, Luczków – Toman, Coubal. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 648. Střely na branku: 34:21. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:4, 6:4.

HC Stadion Litoměřice: J. Pavelka (Šindelář) – Jebavý, J. Šulc, Smetana, Pavlas, Barák, Plášil, Bažant – Jaroslav Kalla, Švagrovský, Stoklasa – Kopta, Hanták, Loskot – O. Procházka, J. Veselý, M. Ondráček – Zajan, Miškář, R. Pilař.

SK Trhači Kadaň: Tadeáš Dvořák (Strmeň) – Trefný, R. Černý, Baránek, Tejnor, R. Havel, L. Chalupa, J. Tomeček, Weinhold – Kůs, Hejcman, Raška – Harkabus, Osmík, Kohout – Šťovíček, Chlouba, Chrpa – Ringler, Wágner, M. Zadražil.

Autor reportáže: Michael Apeltauer

Úvod si vybrali kališníci, odvedli si puk do svého obranného pásma a byli zahnáni až za branku, odkud vyjeli vpřed. Připsali si první střelu, která však skončila v ochranné síti. Hra se vinula pomaleji, ale zezačátku se spíše prokousávali domácí, SK Kadaň se probrala o trochu později a představila se gólem v páté minutě. Roman Chlouba zajel za branku, odkud přihrál mezi kruhy Lukášovi Chalupovi, který trefil střed branky a kotouč podjel Pavelkovi pod betony – 0:1. Hosté nadále pokračují v doléhání na domácí, kteří je k jejich brance nechtějí pustit. To Stadion zvládal lépe, při probourání obranou se k brance dostal, ale vše si hlídal gólman Kadaně a propustit puk neplánoval. Filip Stoklasa si vyzkoušel trestné střílení, to však na skóre nemělo vliv. Týmy byly vyrovnány ke konci třetiny, kde Trhači mírně trhali.

Hráči do druhého dějství skočili rychlejším tempem, to potvrdila gólová lavina, která se táhla skoro dvě minuty. První dorovnávací gól vstřelil David Švagrovský v dvacáté druhé minutě a v té stejné minutě stihl navýšit Roman Chlouba – 1:2. Hra se přehnala přes celé kluziště a během dvacáté třetí minuty se kotouč ocitá v brance Kadaně znovu, tentokrát ho tam poslal Pavel Zajan a ve stejnou minutu ještě navršil Karel Plášil – 3:2. S góly se ale nekončilo, hosté se rvali a k něčemu jim to bylo, v třicáté druhé minutě se odrazil puk od levého betonu Pavelky a přistál na čepel Martina Kohouta, který ho poslal na stejné místo, na což Pavelka už podruhé nestihl zareagovat – 3:3. Hráči Litoměřice trpělivě zkoušeli obránce Kadaně, ale ti kališníky zblokovali a jejich tým se tak zmocnil puku, šance v třicáté osmé minutě využili a puk se za zády Pavelky objevil díky Adamu Raškovi – 3:4.

Kališníci si opět převzali kotouč a horko těžko se ho drželi, naštěstí se rozehráli a nenechali soupeře ve vedení. Jaroslav Kalla vzal odpovědnost na sebe a vybruslil až k soupeřově brance, kde uklidil kotouč mezi betony gólmana. V čtyřicáté páté minutě je dorovnáno – 4:4. Kadaň se po gólu nestačila ani rozkoukat a ve stejné minutě Jan Veselý smetl kotouč do branky znovu – 5:4. Do rozhodnutí zbývalo patnáct minut a oba týmy to nehodlali vzdát, což se samozřejmě dalo na ledě zpozorovat. Přesilovka přinesla trhačům možnost zaperlit, ale kališníci se však udrželi a to i díky Pavelkovi. Ke konci opět seděl na trestné lavici bílomodrý dres, SK Kadaň vysadila svého gólmana pro hru v šesti. Ve snaze bez gólmana dorovnat utrpěli hosté technický gól, který měl vstřelit Martin Ondráček poslední minutu, s tímto stavem už nikdo nehnul – 6:4.

Ohlasy k utkání

Miloš Říha (HC Stadion Litoměřice): Jsem rád, že jsme se důstojně rozloučili se sezónou a konečně jsme doma vyhráli. Přestože tento zápas nic neřešil vzhledem k soutěži, která bude následovat, tak jsem za výhru rád.

Jaroslav Beck (SK Trhači Kadaň): Tento zápas se odehrál v duchu celé letošní sezóny. Zase jsme prohráli o gól, samozřejmě nepočítám technický gól, zápas, který se dal při zodpovědném přístupu na body zvládnout. Dělali jsme spoustu individuálních chyb a nepřesností. Jako realizační tým jsme s tímto utkáním velice nespokojení a doufáme, že v příštích zápasech ještě nějaké body uděláme.