Zápasové menu

V prvním dějství měli převahu hosté, Pavelku ale nepřekonali a tak tato třetina skončila bez gólu. Druhé dějství bylo bouřlivější. Hráči Litoměřic na tom byli už lépe, ale dostali se do oslabení, kdy hráli ve třech proti pěti. Budějovičtí toho využili, skóre otevřel Tomáš Nouza. Většinu třetí části se bojovalo, ke konci se pak prosadili hosté a to hned dvakrát. Poprvé puk dorazil do branky Michal Chovan a poté přes celé hřiště vstřelil gól do prázdné branky Rok Pajič. Zápas tedy skončil 0:3 pro hosty.

36. kolo

0:3

0:0, 0:1, 0:2

HC Stadion Litoměřice - ČEZ Motor České Budějovice

Branky a nahrávky: 29. Chovan (Walker, Pavlin), 56. Chovan (Fillman, Čermák), 59. Pajič (Chovan). Rozhodčí: Zubzanda – Svobodová, Belko. Vyloučení: 8:8. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 1680. Střely na branku: 25:33. Průběh utkání: 0:3.

HC Stadion Litoměřice: J. Pavelka (Šindelář) – J. Šulc, Jebavý, Barák, Piegl, Plášil, Š. Havránek, Smetana, Málek – Loskot, Hanták, Kopta – M. Ondráček, Nedvídek, Jaroslav Kalla – O. Procházka, Miškář, J. Veselý – Švagrovský, R. Pilař, Pletka.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Spáčil) – Fillman, Žovinec, Pavlin, Pýcha, Suchánek, Vráblík, Mazanec – Walker, Chovan, Čermák – Nouza, Pajič, Heřman – L. Květoň, Hřebejk, Škoda – Šulek, Babka, Kuchejda – Guman.

Autor reportáže: Michael Apeltauer

Úvodní vhazování ovládli hosté, puk si odvezli do svého obranného pásma, ale dlouho jim nevydržel. Připsali si i první střelu v tomto zápase, s ní si ale Pavelka náramně poradil. Budějovičtí na kališníky doráželi a kotouč se pohyboval v litoměřickém obranném pásmu. K šancím se kališníci dostali v přesilové hře, puk ale za gólmanova záda nezavítal. V plném počtu ovládali kluziště opět hosté, Pavelka měl ve chvílích co dělat. V dalších minutách začala série vyloučení, prvním byl hráč Litoměřic a potom dva hráči z Budějovic. Půl minuty hráli domácí v pěti na tři, ale hosté svou branku na tuto chvíli ubránili, stejně jako další chvíli, kdy hráli ve čtyřech. Ke konci zápasu se do sebe týmy pustily naplno, hra se zrychlila, ale gól nikde. První dějství končí se stavem 0:0.

I když domácí vyhráli úvodní buly, tak na začáku druhé třetiny byli hosté lepší, zasahoval i připravený Pavelka. Když už si byly týmy rovnocenné přišlo vyloučení u domácích, o minutu další, opět u kališníků. Hráli ve třech proti pěti. Litoměřičtí chvíli úspěšně bránili, ale i tak Budějovičtí zbořili obranu i Pavelku. Skóre otevřel Michal Chovan, který ze své první střely nic nevykouzlil a puk musel za záda Pavelky doklepnout až napodruhé – 0:1. Tento gól nabudil oba týmy, hra se přesouvala a využívalo se celé kluziště, snaha Litoměřic dorovnat však nebyla oceněna, stejně jako snaha Budějovic zvýšit svůj náskok.

Začátek třetího dějství patřil Motoru do doby, kdy byl vyloučen Martin Heřman. V přesilové hře se kališníkům hrálo lépe, taktizovali a v útočném pásmu se snažili vyzrát na gólmana Budějovic. V plném počtu však hosté kališníky z jejich obranného pásma hned vyhodili a bojovali s nimi o puk. Proces se opakoval, vyloučení v týmu Budějovic vedlo k bombardování jejich branky, kališníci však tyto šance v gól neproměnili, přičemž jich bylo víc než dost. Toto dějství bylo plné vyloučení a toho hosté využili v padesáté šesté minutě. Kotouč do branky dorazil Michal Chovan – 0:2. Do konce zápasu moc nezbývalo a kališníci se ocitají v další přesilovce, chtějí ji využit naplno, snížit náskok Motoru a proto odvolávají Pavelku pro hru v šesti. Chvíli se jim vedlo a hráli v útočném pásmu, ale puku se skoro dvě minuty před koncem zmocnil Rok Pajič, který trefuje prázdnou branku, nacož domácí nedokázali odpovědět – 0:3.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Myslím si, že všichni, kteří byli dnes na zimáku tak viděli dobrý hokej. Dá se říci, že toto utkání pro nás bylo tak trochu svátek. Přijelo první mužstvo tabulky, které zaslouženě vede. Myslím si, že předvádí nejlepší a nejúčelnější hokej ze všech týmů v této soutěži. Jsem rád, že jsme sehráli vyrovnaný zápas. Bohužel přestože jsme si dokázali vytvořit řadu šancí, tak jsme průběh zápasu nedokázali otočit v náš prospěch, což se nám nepovedlo již poněkolikáté v této sezóně. Chtěl bych poděkovat fanouškům obou mužstev za fantastickou atmosféru. Myslím si, že za výkon se stydět nemusíme, ale hokej se hraje na góly a ty jsme my dnes dát nedokázali. V posledních zápasech jsme se dokázali vyvarovat zbytečných vyloučení, což se nám ale dnes nepodařilo a tyto hloupé fauly nás dnes stály zápas.

Antonín Stavjaňa (ČEZ Motor České Budějovice): V zápasu jsme měli mírnou převahu, přesto jsme se dokázali prosadit až v přesilovkách a potom v závěru utkání do prázdné brány. Výborně nám dnes zachytal David Gába. V oslabeních byla vidět velká obětavost, a to nám přineslo body.