Zápasové menu

Kališníkům se v sobotu večer nepodařilo navázat na poslední dva ligové střety, týden tak bohužel zakončili porážkou 1:3 na vlastním ledě. V sedmé minutě otevřel skóre budějovický Žiga Pavlin, druhý zásah přidal o čtyřiašedesát sekund později Angelo Esposito. Jedinou trefu domácích si ve druhé třetině připsal Jan Veselý, Motor si však o pár minut později vzal dvoubrankové vedení zpět a do konce střetu si jej již nenechal sebrat. Kališníci tak padli 1:3, další zápas je čeká v pondělí v Mostě.

10. kolo

1:3

0:2, 1:1, 0:0

HC Stadion Litoměřice - ČEZ Motor České Budějovice

Branky a nahrávky: 29. Veselý (Kalla, Ondráček) – 8. Pavlin (Heřman, Pajič), 9. Esposito (Babka), 34. Pýcha (Babka). Rozhodčí: Würtherle – Kajínek, Bosák. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1180. Střely na branku: 34:37. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

HC Stadion Litoměřice: Šindelář (Pavelka) – Jebavý, Šulc, Smetana, Barák, Frühauf, Plášil, Bača – Rubeš, Pletka, Ondráček – Kalla, Veselý, Paločko – Valášek, Hanták, Kopta – Kulda, Pilař, Beránek.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) – Suchánek, Vráblík, Pavlin, Pýcha, Fillman, Mucha, Mazanec – Nouza, Rob, Čermák – Chovan, Pajič, Heřman – Žálčík, Esposito, Babka – Škoda, Kuchejda.

Autor reportáže: Barbora Koťová

Do úvodní třetiny vstoupili aktivněji hosté. Po vyhraném prvním buly zaútočili na branku domácích, Šindelář ale úspěšně zakročil. Tlak Motoru neustával a v osmé minutě přišlo první vyloučení na straně domácích. Na trestnou lavici usedl litoměřický Karel Plášil na dvě minuty za hákování. Budějovičtí se chopili své šance a po půl minutě přesilovky vstřelil první branku Žiga Pavlin za asistence Martina Heřmana a Roka Pajiče, a otevřel tak skóre zápasu. Po prvním gólu se hra na pár minut přesunula do obranného pásma hostů, kališníci několikrát vystřelili na bránu Bláhy, ale žádný z pokusů se nedostal za záda budějického gólmana.

V deváté minutě přišla pro domácí další rána. Angelo Esposito se dostal do úniku a po prudké střele od modré se prosadil. Hosté se dostali do dvoubrankového vedení. Hra se trochu uklidnila, šance byly na obou stranách. Ve třinácté minutě se dostal Matúš Paločko do nebezpečné šance, jeho střelu z mezikruží však brankář Motoru s přehledem chytl. První třetina tak skončila za stavu 0:2.

Do druhé periody vstoupili opět lépe hokejisté Motoru, vypracovali si několik pěkných šancí, které ale Filip Šindelář dokázal vykrýt. Ve dvacáté čtvrté minutě přišlo první vyloučení ze stany hostí a litoměřičtí tak hráli první přesilovku. Po několika nebezpečných střelách se ale dokázali budějičtí vyhozením osvobodit a přesilovku tak přežili bez újmy.

Ve dvacáté deváté minutě vstřelili domácí branku zásluhou Jana Veselého, který se po zmatku v budějické obraně dokázal prosadit. Kališníci tak snížili skóre zápasu na rozdíl jediné branky. Ve třicáté čtvrté minutě ale přibyl další gól do branky domácích – Pavel Pýcha dokázal tvrdou a přesnou střelou překonat Filipa Šindeláře, Motor se opět dostal do dvoubrankového vedení. Ve třicáté sedmé minutě přišlo druhé vyloučení ze strany Budějovic, vyloučen byl Jakub Suchánek za zdržování hry. Litoměřičtí si vypracovali několik pěkných střel, ale ani jedna se nedostala za záda Ondřeje Bláhy a skóre po druhé třetině se změnilo tak změnilo na 1:3.

Úvodní buly třetí třetiny vyhráli hráči Stadionu. Ti si pak ihned začali vytvářet tlak před soupeřovou bránou, ten byl ale ukončen vyloučením domácího Martina Bači. Přesilovku ale hosté z jihu Čech nedokázali využít a hra šla dál. Ve čtyřicáté minutě vystřelil velmi tvrdou střelu od modré Martin Bača, jeho střelu dokázal Ondřej Bláha bez problémů zneškodnit. V padesáté čtvrté minutě přišlo poslední vyloučení zápasu, Jan Veselý byl vyloučen za hru vysokou holí. Hráči Motoru sehráli celou přesilovku před bránou Šindeláře, skóre se ale do konce zápasu už nezměnilo a Motor České Budějovice si tak z Kalich Arény odvezl tři body.

Ohlasy k utkání

Miloš Říha (HC Stadion Litoměřice): Utkání jsme začali dobře, prvních pět minut jsme odehráli dobře, ale potom jsme dostali v oslabení gól a krátce potom druhý, což naší aktivitu v první třetině otupilo a hosté pak byli v první třetině lepší. O přestávce jsme si k tomu ale něco řekli a myslím si, že v druhé třetině jsme byli lepší. Myslím, že jsme si zasloužili vyrovnání, ale místo toho přišla chyba, po které jsme inkasovali na 1:3. Ve třetí třetině jsme nedokázali vyvinout tlak na soupeře a ten se tak dostával spíše do brejkových situací. Těžko se mi zápas hodnotí, ale myslím si, že utkání nejvíce ovlivnil první gól. Jinak si myslím, že zápas byl vyrovnaný, ale těžko jsme se dostávali do gólových příležitostí.

Antonín Stavjaňa (ČEZ Motor České Budějovice): Domácí měli dnes trochu komplikovanější situaci se skládáním sestavy a na jejich výkonu bylo cítit, že přece jenom pokud v bráně stál Patrik Rybár, tak měli větší jistotu. My jsme šli rychle do vedení 0:2 a to nám dalo klid do hry. V zápasu jsme měli mnoho dalších šancí. Snad jediný slabší moment v zápasu byl, když jsme špatně střídali a dali jsme tak šanci domácím na snížení skóre. V závěru jsme si ale výsledek pohlídali.