Zápasové menu

První přípravný zápas letošního ročníku sice pro kališníky končí porážkou, avšak hráči Stadionu se nemají za co stydět! Čtyřicet minut drželi s o třídu lepším sokem krok a pořádně jej potrápili. Ve třetí třetině však litoměřické defenzívě došly síly a Boleslavi se tak povedlo dopravit kotouč za Šindelářova záda hned čtyřikrát. Jediný kališnický zásah ve třetí třetině měl na svědomí Milan Valášek, přičemž v úvodním dějství skóroval ještě Václav Pletka. Utkání tak skončilo 6:2.

Připr.

6:2

1:1, 1:0, 4:1

BK Mladá Boleslav - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 3. Volek (Voráček, Stříteský), 33. Hyka (Lenc, Vampola), 48. Hyka (Lenc), 49. Trončinský (Vampola), 51. Voráček (Vampola), 55. Pacovský (Pastor, Látal) – 11. Pletka (Švagrovský), 56. Valášek (Jakúbek). Rozhodčí: Wagner, Machač – Záhora, Řídka. Vyloučení: 4:10. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1, 6:2.

BK Mladá Boleslav: Lukáš (Tarkki) – Stříteský, Voráček, Trončinský, Štich, Pastor, Kučný – Žejdl, Orsava, Pospíšil – Urban, Vampola, Pacovský – Hyka, Musil, Lenc – Látal, Volek, Pabiška

HC Stadion Litoměřice: Šindelář (Michajlov) – Málek, Pavlas, Bažant, Šulc, Piegl, Smetana, Jebavý, Matějček – Kalla, Veselý, Paločko – Pletka, Valášek, Švagrovský – Jakúbek, Miškář, Pilař – Procházka, Šťastný, Krátoška

Hned ve druhé minutě se Boleslavští dočkali výhody v podobě přesilové hry. V podání Bruslařů o zpočátku nebylo úplně ono, v čase 2:55 se ale po vyhraném buly kotouč dostal k Voráčkovi, jehož nenápadné nahození nechytatelně pro brankáře Šindeláře tečoval Dominik Volek - 1:0! Chvíli nato si však domácí zadáci neodpustili zaváhání při rozehrávce, načež se před Lukášem zcela osamocen zjevil slovenský mladík Paločko, zakončení mu ale nevyšlo podle představ. V šesté minutě se Boleslavští usadili v soupeřově obranné třetině, po Lencově špatné nahrávce se ale kališníci vrhli do přečíslení dvou proti jednomu, Pilařovu dělovku Lukáš s obtížemi vytěsnil do ochranné sítě.

Svou druhou početní převahu Středočeši i přes velké množství slibně vypadajících šancí v branku přetavit nedokázali, krátce po jejím skončení navíc Kučný ukázkově namazal Švagrovskému, který před prázdnou boleslavskou pokladnici předložil kotouč Václavu Pletkovi a ten už se nemohl zmýlit. Výborného družina však i nadále byla aktivnějším mužstvem, po průniku aktivního Volka se na hranici brankoviště o dorážku pokoušel Látal, Šindelář ale vytasil svůj pravý beton a zasáhl. Po Štichově vyloučení se přesilovky dočkaly i Litoměřice, po Veselého nahrávce přes celou šíři kluziště nebezpečně z první pálil veterán Kalla, Lukáš ale vytáhl povedený reflexivní zákrok.

Úvod druhé periody se nesl v opatrném duchu, až ve třiadvacáté minutě se ke dvěma zajímavějším akcím dostal Radan Lenc, nejprve ale našel pouze připravenou lapačku gólmana Šindeláře, o pár vteřinek později na hranici brankoviště ještě hledal Musila, tomu se ale v klíčový moment kotouč zamotal mezi bruslemi. Následně se ale faulu dopustil Vampola, v přesilové hře připravil boleslavský rodák Pletka tutovku pro Švagrovského, ten ale trefil pouze přesouvajícího se Lukáše. V šestadvacáté minutě se díky šikovnému manévru na modré čáře uvolnil Trončinský, jeho následnou ránu Šindelář sice vůbec neviděl, kotouč jej ale, naštěstí pro Stadion, zasáhl do ramene.

Krátce po uplynutí první poloviny prostřední dvacetiminutovky se Bruslaři hned dvakrát v krátkém časovém sledu řítili do nadějně vyhlížejícího přečíslení, Šindelář ale vždy dokázal své spoluhráče podržet. Nejprve zákrokem po vzoru legendárního Dominika Haška vychytal z úhlu se řítícího Hyku, pár vteřinek nato stačil včas secvaknout betony k sobě, a eliminovat tak štiplavý projektil z hokejky Martina Látala. V čase 32:17 už ale litoměřický gólman musel lovit puk ze sítě, po povedené přesilovkové kombinaci jej přesnou ranou z mezikruží překonal Tomáš Hyka. Na začátku devětatřicáté minuty mohli domácí vedení navýšit už na rozdíl dvou branek, přečíslení dvou proti jednomu vyřešil Pospíšil pasem na Pabišku, který ale místo zasáhnutí poloprázdné pokladnice pouze rozvlnil boční síť.

Do třetího dějství vstoupili Bruslaři vskutku aktivně, jejich tlak byl posléze ještě umocněn nabídnutou přesilovkou. V ní domácí Šindeláře drželi v plné permanenci, Štichova jedovka sice litoměřickému brankáři prošla mezi betony, puk si ale cestu mezi tři tyče nenašel. O několik vteřinek později se téměř ze stejné pozice ke střele odhodlal Trončinský, po šikovné teči v podání Pacovského se ale puk poroučel těsně nad břevno svatyně kališníků. Vypadalo to, že nápor Středočechů nebere konců, v čase 47:13 přišla zasloužená odměna, když rozjetý Lenc našel hůl mezi kruhy stojícího Tomáše Hyky, který kotouč nekompromisně protečoval za Šindelářova záda – 3:1!

To ale ještě zdaleka nebylo všechno, zhruba o minutu a čtvrt později obrana Litoměřic poskytla až příliš volného prostoru pro Marka Trončinského, jenž si pohotově nabruslil mezi kruhy a přízemní střelou k pravé tyči nedal Šindelářovi šanci zasáhnout. Brankostroj v podání Středočechů pokračoval i nadále, v jednapadesáté minutě vyslal Vampola povedenou kolmicí na zteč rozjetého Tomáš Voráčka, který bekhendovým blafákem zakončeným mezi betony zvýšil už na 5:1! Šestý gól přidali Bruslaři pět minut před závěrečnou třetinou, když samostatný únik s přehledem zakončil Dominik Pacovský, Stadionu se v čase 55:58 alespoň podařilo výsledek lehce zmírnit, když Lukáše prostřelil dorážející Milan Valášek.

(Autor reportáže: Vojtěch Tůma, bkboleslav.cz)