5. 1. 2018 | Vít Trubička

Do Litoměřic se chystají Benátky, naváže Stadion na poslední vzájemnou výhru?

Po dvou vyšších prohrách litoměřického celku čeká na kališníky možnost na reparát. Do Kalich Areny zavítají středočeské Benátky, kterým se rovněž příliš nedaří. Z mnoha posledních utkání se Benáteckým podařilo porazit pouze dvakrát Kadaň. Na hokejisty Litoměřic tedy čeká ideální příležitost zlomit sérii proher. Podaří se jim to? To se dozvíme již v sobotu 6.1. od 17 hodin. Utkání můžete též sledovat prostřednictvím tvcom.cz

Údaje před
37. kolem

Porovnání
po 1. - 36. kole
11-3-5-16
celková bilance
7-1-4-23
12.
postavení v tabulce
13.
44
získané body
27
80
počet vstřelených branek
86
107
počet obdržených branek
146
Vítězslav Bílek (11+14) – 25 bodů
nejproduktivnější hráč
Zdeněk Král (10+20) – 30 bodů
Vítězslav Bílek – 11 tref
Jan Veselý – 11 tref
nejlepší střelci
Zdeněk Král – 10 tref
Ladislav Bittner – 10 tref
Vítězslav Bílek – 14 nahrávek
Ondřej Smetana – 14 nahrávek
nejvíce asistencí
Zdeněk Král – 20 nahrávek
Martin Havelka – 71 TM
nejtrestanější hráč
Patrik Maier – 82 TM
Lukáš Doudera – 22:26
nejvyšší průměrný ice-time
Tomáš Havlín – 23:47
Tomáš Král – 91,40%
Martin Michajlov – 90,91%
Milan Klouček – 89,62%
Adam Wolf – 66,67%
úspěšnost brankářů
Josef Kořenář – 91,05%
Aleš Stezka – 86,93%
46,16%
Podíl střel na branku oproti ostatním střelám
39,58%
83,78%
ubráněná oslabení
77,62%
10,06%
využití přesilovek
17,79%

Posledních 5 kol z pohledu Benátek nad Jizerou

  • Benátky – Frýdek-Místek 1:3
  • Přerov – Benátky 4:3
  • Benátky – Kadaň 7:3
  • Kladno – Benátky 9:3
  • Benátky – Prostějov 4:6

Benátky nezažívají radostnou sezónu

Relativně vyrovnaně vypadající úvod sezóny ze strany Benátek nad Jizerou se změnilo v dlouhou sérii porážek. Mimo duelů s poslední Kadaní vyhráli Středočeši naposledy 16. října proti Havířovu. Nejvyrovnanější duely od té doby měli Benátečtí proti Přerovu, jemuž zprvu podlehli až v samostatných nájezdech, podruhé velmi těsným rozdílem. Gólový odstup v duelech s většinou ostatních soupeřů pak byl alespoň dvougólový, leckdy činil i více než pět gólových tref.

V posledním utkání proti Frýdku-Místku Benátky dlouhou dobu hájily jednobrankovým vedením. Gólem Ondřeje Chrtka z 16. minuty se Benátečtí dostali do výhodného stavu, z něhož byli sesazeni až na samém konci druhé třetiny. Během třetí pak frýdecko-místečtí utkání strhli dvě dalšími góly na svou stranu, byť střelecky byli aktivnější domácí hokejisté.

Autor fotografie: Lukáš Staněk (hcf-m.cz)

Král vládne benátecké ofenzivě již dlouhou dobu, branku hájí Stezka s Kořenářem

Zdeňku Královi (na fotce) patří dokonce panovnický triumvirát. Kromě koruny pro krále kanadského bodování mu patří i koruna pro nejlepšího střelce i asistenta. V pozici nejlepšího střelce má však i vzdorokrále, kterýmž je Ladislav Bittner. Oba mají na svém kontě deset gólových tref. Ovšem Bittner k nim přidal pět asistencí, zatímco Král hned dvacet.

Benáteckou branku v této sezóně zatím hájili dva gólmani. O místo v brance se zajím dělili rovnoměrně. Jak Josef Kořenář, tak Aleš Stezka mají na svém kontě dvacet startů. První zmiňovaný s úspěšností 91,05%, druhý s 86,93%. Josef Kořenář se však v brance Benátek v nadcházejícím duelu zcela jistě neobjeví, neboť úspěšně hájí branku české reprezentace na mistrovství světa do 20 let v Buffalu.

Autorka fotografie: Karolína Štolcová

Litoměřičtí stále čekají na bod

Celkem úspěšný úvod soutěže pro Stadion, kdy se pohyboval kolem šestého místa, vystřídala trochu smutnější série. Litoměřičtí v poslední době získali jediný bod proti lídru WSM Ligy z Karlových Varů, se kterými mají pozitivnější bilanci. Přesto všechno není Stadion vůbec ze hry, na hranici postupu do play-off mu chybí pouze šest bodů.

Pozici Zdeňka Krále, který vládne všem třem střeleckým kategoriím, v Litoměřicích zastává Vítězslav Bílek. Bílkovi patří první místo v tabulce kanadského bodování, díky jeho 25 bodům. Ty rozdělil na jedenáct gólových tref a čtrnáct asistencí. Spolu s ním se však i jedenáctkrát gólově prosadil Jan Veselý a čtrnáctkrát nahrával Ondřej Smetana.

V brance litoměřického celku se střídají pravidelně tři gólmani. Těmi jsou Tomáš Král, Milan Klouček a Martin Michajlov. Tomáš Král odchytal největší porci utkání, celkem patnáct. Jeho procentuální úspěšnost je rovna 91,40%. Po deseti odchytaných zápasech mají Milan Klouček s úspěšností 89,62% a Martin Michajlov, jeho úspěšnost je vyčíslena 90,91%. Jednou hájil branku Litoměřic Adam Wolf. Úspěšnost jeho zákroků se pak vyhoupla na 66,67%. Ovšem stejně jako Josef Kořenář, i Milan Klouček je momentálně na mistrovství světa v americkém Buffalu, ačkoliv hájí pozici třetího gólmana a na rozdíl od Kořenáře ještě nenastoupil.

Mezi další hráče, na které ještě dnes večer čeká boj o bronz na juniorském mistrovství světa se řadí Petr Kodýtek a Kryštof Hrabík, který jako jediný neokusil v letošních vzájemných střetnutích hořkost, porážky, neboť vždy nastoupil na vítězné straně barikády.

Autorka fotografie: Karolína Štolcová

Letošní vzájemná bilance je vyrovnaná

9.10., 11. kolo: HC Stadion Litoměřice – HC Benátky nad Jizerou 1:3
Branky a nahrávky: 13. M. Chalupa (Kvasnička, Kodýtek) – 24. Havlín (Vlach, Z. Král), 34. A. Dlouhý (Hrníčko, Husa), 57. Kolmann (Husa, Z. Král).
Střely na branku: 32:33
Vyloučení: 7:10
Využití: 1:2
Sestava Litoměřic: T. Král – Pavlas, Kachyňa, Kvasnička, Smetana, Jandus, Jebavý, Málek – Bílek, J. Veselý, Zajan – M. Chalupa, Kodýtek, Kantner – Helt, Šimeček, Stříbrný – Komárek, Jeřábek.
Sestava Benátek: Kořenář – Husa, Kolmann, Havlín, Šmíd, Bednář, Maier – Hrníčko, Chrtek, Dlouhý – Psota, Bittner, Jeník – Hrabík, Z. Král, Vlach – Wiencek, R. Veselý, Teplý.

20.11., 24. kolo: HC Benátky nad Jizerou – HC Stadion Litoměřice 1:2
Branky a nahrávky: 30. Z. Král (Bednář, Kuťák) – 13. J. Veselý (Bílek, Pavlas), 35. Hanták (Havelka, Smetana).
Střely na branku: 24:25
Vyloučení: 6:9, navíc Pyrocha (BEN) – 10 min OT
Využití: 0:1
Sestava Benátek: Kořenář – Kunst, Husa, Maier, Bednář, Pyrochta, Mirochnikov – Psota, Mikyska, Dlouhý – Jeník, Chrtek, Špaček – Bittner, Bližňák, Teplý – Z. Král, Kuťák, Hrníčko.
Sestava Litoměřic: T. Král – Pavlas, Jeřábek, Strejček, Smetana, Jandus, Jebavý – Kusý, J. Veselý, Bílek – Kantner, Hrabík, Helt – Stříbrný, Pilař, Řehoř – Dvořák, Hanták, Havelka.

Autorka fotografie: Karolína Štolcová