12. 12. 2017 | Vít Trubička

Matyáš Kantner: Každý zápas v Extralize je pro mě splněným snem

Utkání Plzně v Hradci Králové bylo významné pro Matyáše Kantnera, pro něhož to byl jeho první start v Tipsport Extralize. V duelu dvou vedoucích celků extraligové tabulky nakonec zvítězili Východočeši, a to velmi vysokým rozdílem 6:0. Matyáš nastoupil ve čtvrtém útoku. Spolu s ním za Plzeň nastoupili Matěj Chalupa a David Kvasnička. V dresu Mountfieldu se ukázal Radovan Pavlík.

Ačkoliv dnes sehrál utkání první s druhým celkem tabulky, tak právě druhý měl až nepříznivě vysoký odstup. Jak byste to okomentoval?
Takovéto zápasy se těžko hodnotí, nám se vůbec dnes nedařilo, nehráli jsme to, co jsme potřebovali hrát. Hradec byl silnější v osobních soubojích a zcela zaslouženě vyhrál.

Pro Vás premiérový extraligový start. Jaké byly pocity?
Pocity nejsou moc dobré, prohráli jsme 0:6. Jsem ale rád, že jsem dostal hodně prostoru na ledě. Snažil jsem se ho využít a uvidíme co bude dál.

Nastoupil jste vedle Ryana Hollwega. Byly pro Vás přínosem zkušenosti jeho i dalších starších hráčů Plzně, jako je Ondřej Kratěna, David Stach a další?
Kluci mě strašně podpořili, říkali mi, ať si dnešní utkání velmi užívám. Snažil jsem to plnit. Hodně mi v tomhle ohledu všichni kluci pomohli.

Jaký přínos má pro vaše plzeňské angažmá to litoměřické, kde jste po většinu sezóny působil?
Je to fajn, vyzkoušel jsem si zde dospělý hokej a doufám, že se i nadále budu zlepšovat.

V Litoměřicích je v současnosti reprezentační přestávka. Připravoval jste se na tenhle duel tedy v Plzni, nebo byly i v Litoměřicích tréninky?
Po posledním zápase v Litoměřicích, minulý týden v neděli, jsem se přesunul do Plzně. Odehrál jsem dva zápasy za juniorku a trénoval jsem s A týmem. Jsem rád, že jsem dostal i zápasovou příležitost.

Doufáte, že během sezóny si připíšete ještě nějaké starty za plzeňský A tým v Extralize?
Každý zápas je pro mě splněný sen a budu se snažit, aby těch startů bylo více.