8. 11. 2017 | Vít Trubička

Se lvem místo kalichu, den první

Reprezentantům, kteří v této sezóně oblékali dres Litoměřic, nastaly první utkání. V ruské Balašiše vstoupila do Turnaje čtyř česká reprezentace do 20 let výhrou v prodloužení nad Finskem. Další zastoupení měl Stadion v ženské reprezentaci do 18 let, která v Kalich Areně porazila Japonky těsným rozdílem 2:1.

Reprezentace U20

Český tým se v první třetině dostal do mnoha šancí, pouze jednu však dokázal využít. Druhá třetina již byla více vyrovnaná, třetí rovněž. O vítězi vzájemného zápasu tak rozhodlo až prodloužení, ve kterém byl úspěšný Radovan Pavlík.

Litoměřická stopa v zápasu:
Velmi významné bylo tohle utkání pro kapitána českého celku Petra Kodýtka, který si zapsal stý start za mládežnické reprezentace. V rámci tohoto výročí si připsal asistenci na první gól Davida Kofroně. Nejproduktivnějším hráčem zápasu se stal Filip Helt, který rovněž asistoval na první gól utkání. Zároveň druhý gól ve 44. minutě přidal. Rozhodující gól padl z hole Radovana Pavlíka, který v Litoměřicích nastupuje již druhou sezónu na střídavé starty z Hradce Králové. Do zápasu také zasáhli Lukáš Doudera, David Kvasnička, Radek Jeřábek, Matyáš Kantner a Matěj Chalupa.

Autorka fotografie: Kateřina Kundertová (hokej.cz)

Česko "20" - Finsko "20" 2:1 pp.
Branky a nahrávky: 12. Kofroň (Helt, Kodýtek), 44. Helt (Davídek), 64. Pavlík (Kaut, Havránek) – 33. Kupari, 56. Ylönen (Koppanen).
Vyloučení: 2:3
Využití: 1:0
Sestava České republiky: Kořenář – Doudera, Galvas, Haman, Hrdinka, Kvasnička, Buchtela, Jeřábek – Pavlík, Havránek, Kaut – Kantner, Kodýtek, Chalupa – Kofroň, Hrabík, Davídek – Helt, Kousal, Kurovský – Kubík.

Reprezentace WU18

Na českou ženskou juniorskou reprezentaci čekal první ze třech duelů proti juniorkám Japonska. Zápas přinesl naprosto rozdílné třetiny. V první periodě měl převahu český tým, který ovšem nedokázal využít žádnou ze svých šancí. Jediný gól padl na japonské straně. Zrcadlově odlišná byla druhá třetina. V té se Japonky probudily, ovšem české hráčky dokázaly vyrovnat. Třetí třetina byla o dobývání jedné či druhé branky, přičemž šťastnější byl český tým, který zvítězil 2:1.

Litoměřická stopa v zápasu:
Jedinou hráčkou Stadionu v sestavě reprezentace byla Agáta Sarnovská. V tomto utkání si připsala jednu asistenci na vyrovnávací gól Nikoly Dýckové na začátku druhé třetiny.

Autor fotografie: Karel Švec (ČSLH)

Česko "W18" - Japonsko "W18" 2:1
Branky a nahrávky: 23. Dýcková (Matoušková, Sarnovská), 55. Zachová (Černá) - 19. Yamamoto (Nagaoka, Sonoya).
Vyloučení: 3:2
Střely na branku: 25:25
Sestava České republiky: Juřicová – Kotounová, Pejšová, Šmajdová, Krčková, Radová, Zachová, Vlková, Hrůšová – Matoušková, Dýcková, Sarnovská – S. Halounová, A. Halounová, Samohýlová – Čajanová, Mazancová, Fabšicová – Lornecová, Černá, Hájková – Seroiszková.

Autor titulní fotografie: Karel Švec (ČSLH)