14. 8. 2017 | Jiří Novák

Kališníci chtějí navázat na skvělou bilanci s Kadaní z poslední sezóny

Po dvou přípravných zápasech ještě hokejisté Litoměřic nepoznali radost z vítězství, ale věří, že se jim to povede na třetí pokus. V úterý na domácím stadionu přivítají Kadaň, proti které měli v poslední sezóně skvělou bilanci

Kadaň v přípravě porazila jen druholigové Klatovy

Vedení Kadaně naplánovalo svým hokejistům na letošní léto pořádnou porci přátelských zápasů. Od prvního srpna do prvního září celkem 10 duelů, v podstatě po dvou zápasech týdně.

Do dnešního dne už Trhači stihli tři zápasy. Nejprve porazili v Třemošné druholigové Klatovy 5:3 a v minulém týdnu pak doma přivítali Ústí nad Labem a německý Bremerhaven. Slovanu podlehli 1:3 a německému týmu v brance s exlitvínovským Jaroslavem Hüblem dokonce 1:5, když v zápase plným šarvátek rozdali rozhodčí celkem čtyři tresty na pět minut a do konce utkání.

Konec spolupráce s Karlovými Vary

Kadaň loni fungovala jako farma Karlových Varů a mohla tak čas od času využít některé hráče Energie. To už letos nebude možné, protože Vary sestoupily do stejné soutěže. Spolupracovat tak budou s extraligovým Chomutovem. Změnilo se i vedení týmu a post trenéra. Jaroslav Beck se vrátil k juniorům Chomutova a na střídačce Kadaně nyní stojí Robert Kaše a Kamil Koláček.

Ti dlouho netušili, jak bude tým posílen o nové hráče. Prozatím přišel ze Slavie útočník Jan Müller, z Třebíče se vrátil obránce Jan Blaha, a v přípravě nastoupili chomutovští junioři Ondřej Buchtela, Tomáš Adámek, a Josef Rindoš. Po přípravě by se k Trhačům měla připoji i jedna celá pětka z Chomutova.

Dosavadní průběh letní přípravy Stadionu

Dva zápasy a dvě porážky, to na první pohled nezní příliš lichotivě. Kališníci zatím platí daň za velké změny v sestavě a nesehranost, což se projevilo především na ledě zkušeného Ústí nad Labem (0:1). Doma proti Benátkám sice dvakrát prohrávali o dvě branky, přesto dokázali dovést zápas i díky dvěma trefám Filipa Hantáka do prodloužení. Zápas nakonec skončil 4:3 pro hosty.

Na dobré výkony v závěru duelu s Benátkami nyní chtějí Litoměřice navázat i proti Kadani, kterým v posledním ročníku WSM Ligy podlehli jen jednou ze šesti případů. V základní části prohráli jen jeden z venkovních zápasů, ostatní tři zvládli a ještě přidali dvě důležité výhry ve skupině o udržení.

Vzájemné zápasy v loňské sezóně

  • 8.10.2016: Kadaň - Litoměřice 0:2
  • 19.11.2016: Litoměřice - Kadaň 4:0
  • 7.1.2017: Kadaň - Litoměřice 2:1
  • 13.2.2017: Litoměřice - Kadaň 6:4
  • 25.2.2017: Kadaň - Litoměřice 2:3 v prodl.
  • 8.3.2017: Litoměřice - Kadaň 4:3 v prodl.