22. 6. 2017 | Miroslav Kejmar

Spolupráce ČSLH a Stadion Litoměřice!

Čtvrteční tisková konference v hokejové síni slávy přinesla oficiální zahájení spolupráce mezi Stadionem Litoměřice a ČSLH. Od celého projektu si všichni slibují vetší zapojení mladých hráčů do dospělého hokeje. Účastníci programu zůstanou i nadále hráči klubu, s nímž mají uzavřenou profesionální smlouvu, přičemž ČSLH a Litoměřice ponesou náklady, související s jejich pobytem a působením v mužstvu.

Realizační tým reprezentace U20 vytipoval hráče ročníku 1998 a 1999, figurující v širší nominaci pro mistrovství světa, které se bude konat na přelomu roku 2017/18 v USA. „Litoměřice mají nově zrekonstruovaný zimní stadion. Mají ubytovaní a stravovaní přímo na zimním stadionu. Dále splňují naše požadavky co se týče tělocvičny, rehabilitace atd.“, řekl na tiskové konferenci Tomáš Král.

Ambasadorem celého projektu je prezident litvínovské Vervy Jiří Šlégr. „Nejsou mi lhostejné výsledky naší mládeže, konkrétně reprezentací do 19 a 20 let. V Litoměřicích budou mít perfektní zázemí s početným realizačním týmem, který se jim bude věnovat dvacet čtyři hodin denně. Do programu se zapojí hráči, kteří jsou perspektivní pro mládežnické reprezentace, ale nemají své místo v extraligových klubech“, doplnil podrobnosti Jiří Šlégr.

První náznaky tohoto programu začaly už v listopadu 2016, když vedení Stadionu začalo řešit následující sezónu. „Dospěli jsme k tomu, že pokud se spojíme s jedním týmem, tak nemůžeme dosahovat takových výsledků, jako s hráči z více týmů. Dohodli jsme se tedy s ČSLH na programu podobném v minulosti Dukle. Budeme s hráči neustále pracovat, zlepšovat jejich schopnosti a snažit se přispět k jejich následnému začlenění do Tipsport extraligy“, pronesl předseda Stadionu Daniel Sadil.