25. 2. 2017 | Vít Trubička

Oslavy sedmého výročí postupu skončily remízou 9:9

Páteční večer v Kalich aréně byl věnován oslavě sedmiletého výročí od postupu Stadionu do 1. ligy. Tehdejší hráči zde utvořili dva týmy – bílí a modří, proti sobě si zahráli exhibiční zápas. Pro diváky velice atraktivní utkání, zejména co do počtu branek, nakonec skončilo smírem za stavu 9:9.

Modří - Bílí 9:9 (3:5, 3:1, 3:3)

Branky: Svoboda (2x), Šindela (2x), Tvrzník M. (2x), Kauschitz, Zuziak Petr, Slížek - Horejsek (3x), Petrus (3x), Tvrzník D. (2x), Buďa.

Modří: Jan Šembera, Petr Horčička, Ladislav Slížek, Petr Zuziak, Petr Macek, Michal Kouba, Marek Šindela, Kurt Kauschitz, Jiří Svoboda, Martin Novák, Petr Davídek, Pavel Zuziak, Martin Šnajdr. Trenér: Jan Fišera.

Bílí: Martin Volke, Ondřej Koblischke, Viktor Musílek, Vladimír Kolbaba, Petr Procházka, Jakub Hlušička, Milan Buďa, Jiří Svoboda st., Michal Jakl, Martin Tvrzník, Daniel Tvrzník, Jiří Petrus, Jaroslav Horejsek, Jan Kaltenböck, Jan Kloz. Trenér: Jaromír Tvrzník

Reportáž

Úvodního slova se chopil Milan Buďa. Jmenovitě představil každého hráče dnešního duelu a pozdravil fanoušky. Fanoušci odpověděli choreem se sloganem „Jste naše legendy!“ Poté se pomalu začalo schylovat k začátku. První výraznější šanci si připravil Martin Tvzník, který se vydal sám na bránu. Martin Volke však jeho střelu vychytal. V čase 2:29 jsme se dočkali první branky. Souhra bratrů Tvrzníků vedla ke vstřelení gólu z hole staršího Daniela. Mladší Martin asistoval. O tři minuty později navýšil vedení bílého týmu Jaroslav Horejsek. Podíl v podobě asistence si vysloužil Viktor Musílek. V čase 6:07 se hra zdramatizovala. Po faulu na Kurta Kauschitze bylo nařízeno trestné střílení, které bez větších potíží proměnil v gól Jiří Svoboda. Bílí navýšili náskok na původní stav až v čase 10:31. Jakub Hlušička našel volného Milana Buďu, který uklidil puk za Šemberova záda. O minutu později zahrozili modří. Krásnou souhru předvedli Marek Šindela a Martin Novák. Novák se pokusil z otočky vystřelit, puk však byl již ve Volkeho lapačce. Modří poté snížili v čase 11:45. Svou druhou branku přidal Jiří Svoboda - 3:2. Tři a půl minuty před koncem znovu bílí navýšili vedení. Osobní počet vstřelených branek na číslo dva navýšil Daniel Tvrzník. Asistenci si připsal Jaroslav Horejsek. Ani ne o minutu později jsme mohli vidět snížení ze strany modrých. Šťastným střelcem se nyní stal Marek Šindela s asistenční podporou od Pavla Zuziaka. Přestřelka pokračovala minutu a sedm vteřin před koncem první třetiny. Do klubu dvoubrankových střelců se přidal Jaroslav Horejsek, kterému asistoval Viktor Musílek.

Po dvouminutové přestávce nastala druhá třetina. V ní došlo k jedné změně v týmu Jaromíra Tvrzníka – Martina Volkeho vystřídal Ondřej Koblischke. To se bílým vymstilo již 28 vteřin po úvodním hvizdu, kdy Koblischkeho překonal Martin Tvrzník s asistencí Martina Šnajdra. V čase 4:13 se modrým povedlo vyrovnat na 5:5, kdy střelou zblízka překonal Kurt Kauschitz Koblischkeho. Bílí se dostali do hry až v jedenácté minutě, kdy se ke střele odhodlal Jaroslav Horejsek, tu ale Jan Šembera vyrazil. O 38 vteřin později se projevilo pravidlo nedáš – dostaneš. Poprvé do vedení poslal modrý tým Petr Zuziak, asistencí mu dopomohli Ladislav Slížek a Petr Macek. O necelé tři minuty později ale bílí vyrovnali, střelu za Šemberova záda poslal Jiří Petrus, jemuž asistoval Daniel Tvrzník. Modří se snažili znovu získat vedení na svou stranu, dvě a půl minuty před koncem druhé periody se chopil střely Petr Horčička, v jejíchž cestě však stála lapačka Koblischkeho, která ji zastavila.

Třetí třetina byla pro zpestření zahájena sérií nájezdů. Před nimi však došlo k brankářské rošádě i v týmu Jana Fišery. Modrý dres oblékl Martin Volke a vystřídal Jana Šemberu. Prvního nájezdu se chopil Jakub Hlušička z bílého týmu. Proti Volkemu však nebyl úspešný. První z týmu modrých vyjel Martin Tvrzník, ani ten nedokázal gólmana Koblischkeho překonat. Série neproměněných nájezdů pokračovala dále u skupiny hráčů: Petra Procházky, Ladislava Slížka a Milana Buďy. První se v nájezdech prosadil modrý Pavel Zuziak. Na druhou vstřelenou branku z nájezdů museli diváci čekat pouze po dobu neproměněného nájezdu z hole Vladimíra Kolbaby. Vedení modrých navýšil Petr Macek. Jan Kaltenböck sice snížil, ale i přes neproměněný nájezd od Martina Volkeho, to k vítězství nepomohlo.

Hra poté pokračovala poslední dvacetiminutovkou. Sedmou branku modrého týmu vsítil z trestného střílení MArtin Tvzník. Bílí poté vyrovnali o pět minut později. Svou druhou trefu přidal Jiří Petrus s asistencí Jakuba Hlušičky. Šest minut před závěrečnou sirénou bylo k vidění další trestné střílení, kterého se chopil Viktor Musílek. Martin Volke však vyslal proti kotouči hokejku a puk zbrzdil, čímž se Musílek nedostal k optimální střele. Modrý tým mohl v deváté minutě jít do vedení. Ondřej Koblischke si však obětavě lehl do dráhy puku. Cesta do vedení se ale otevřela pro bílé. Hattrick zkompletoval v polovině třetí třetiny Jaroslav Horejsek, kterému asistoval Jakub Hlušička. Modrým se povedlo o minutu a čtyřicet vteřin později znovu vyrovnat. O trefu se postaral Ladislav Slížek, jemuž se hodily asistence od Pavla Zuziaka a Marka Šindely. Další trefy padly až v samém závěru. V osmnácté minutě strhl vedení na stranu bílých Jiří Petrus. O asistenci se postaral Daniel Tvrzník. Konečně poslední gól zápasu, jej zakončující na 9:9, padl z hole Marka Šindely. Asistence stála na bedrech Petra Horčičky.

Malou fotogalerii z pátečního utkání si můžete prohlednout zde.