3. 2. 2017 | Barbora Koťová

Uspějí kališníci na ledě Českých Budějovic?

V sobotu 4.2. vyrazí Stadion bojovat o body na led prvního celku WSM Ligy českobudějovického Motoru, kde ho nečeká nic jednoduchého. Jihočeši na domácím ledě v této sezóně prohráli pouze pětkrát z toho jen dvakrát v základní hrací době. Kališníci by ale měli začít bodovat, protože konec základní části se neúprosně blíží a cesta do předkola play-off se s každým zápasem pomaličku vzdaluje. Všechna vzájemná utkání zatím ovládl Motor. Zaskočí Stadion vedoucí celek soutěže a přiblíží se tak předkolu play-off? Úvodní buly je naplánováno na 17:00.

ČEZ Motor České Budějovice – HC Stadion Litoměřice

Údaje před
49. kolem

Porovnání
po 1. - 48. kole
31-2-4-10
celková bilance
15-5-7-21
1.
postavení v tabulce
11.
101
získané body
62
156
počet vstřelených branek
116
87
počet obdržených branek
118
Tomáš Nouza (19+21) – 40 bodů
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Kalla (8+23) – 31 bodů
Tomáš Nouza – 19 gólů
nejlepší střelec
Lukáš Nedvídek – 11 gólů
Žiga Pavlin – 26 asistencí
nejvíce asistencí
Jaroslav Kalla – 23 asistencí
Martin Heřman – 91 TM
nejtrestanější hráč
Ondřej Kopta – 61 TM
David Gába – 93,12%
Petr Kváča – 94,03%
Ondřej Bláha – 91,69%
úspěšnost brankářů
Jaroslav Pavelka – 93,08%
Filip Šindelář – 90,91%
85,64%
ubráněná oslabení
84,40%
17,70%
využití přesilovek
14,58%

Posledních 5 kol z pohledu Českých Budějovic

  • České Budějovice - Prostějov 2:3sn.
  • Přerov - České Budějovice 1:3
  • České Budějovice - Ústí nad Labem 5:1
  • Frýdek-Místek - České Budějovice 5:0
  • České Budějovice - Kadaň 2:0

Českým Budějovicím právem patří první příčka tabulky

Motor se netají svými ambicemi na postup do nejvyšší české hokejové soutěže Tipsport Extraligy. Jihočeský celek si jde pevně za svým cílem a celou sezónu podává skvělé a stabilní výkony. České Budějovice aktuálně mají na svém kontě sto jedna bodů a k dobru mají ještě jedno odložené utkání z třicátého pátého kola, které Motor odehraje v úterý 7.2. na ledě Prostějova. Na druhém místě je jihlavská Dukla, která má na první celek ztrátu pouze čtyř bodů a mohla by tak ještě v posledních kolech základní části soutěže zaútočit na první příčku a jihočeský tým tak vystřídat.

Přestože se Motoru v celé sezóně velice daří ani on není neporazitelný. Ve čtyřicátém pátém kole podlehl hokejistům Frýdku-Místku 5:0. Vše ale Jihočeši rychle odčinili, když v dalším kole porazili na domácím ledě ústecký Slovan 5:1. V posledním odehraném utkání hokejisté Českých Budějovic prohráli po napínavé bitvě proti Prostějovu po samostatných nájezdech 2:3.

(Zdroj fotografie: Pavel Kacerovský, www.hcmotor.cz)

Lídra tabulky Stadion letos ještě neporazil

K poslednímu vzájemnému střetu Litoměřic a Českých Budějovic došlo pár dní po Vánocích ve středu 28. prosince. V první třetině měli převahu hosté, Jaroslava Pavelku však překonat nedokázali, a tak první dějství nepřineslo žádný gól. V druhé třetině se domácí dostali do dvojnásobného oslabení. Hosté přesilovou hru pět na tři využili a zásluhou Michala Chovana šli do vedení. Střelec první branky přidal ve třetí periodě zápasu další branku a zvýšil skóre utkání na 0:2. Ani v posledních minutách zápasu domácí nepřestávali bojovat a zkusili hru v šesti. Kotouče se však po chvíli zmocnili hokejisté Motoru a do prázdné klece se trefil Rok Pajič. Stadion tak prohrál i třetí vzájemné utkání s Českými Budějovicemi a tři body putovaly do Jižních Čech.

28. 12. 2016, 36. kolo: HC Stadion Litoměřice – ČEZ Motor České Budějovice 0:3
Branky a nahrávky: 29. Chovan (Walker, Pavlin), 56. Chovan (Fillman, Čermák), 59. Pajič (Chovan).
Vyloučení: 8:8.
Využití: 0:2.
Střely na branku: 25:33.

Autor fotografie: Vojtěch Cermánek

Komu se daří?

Vydařenou sezónu letos prožívá čtyřiatřicetiletý útočník Tomáš Nouza. S devatenácti góly je druhým nejlepším střelcem ligy a v celkové tabulce kanadského bodování se nachází na úctyhodném čtvrtém místě. Dalším úspěšným hráčem v dresu Budějovic je Miroslav Čermák, který má na svém kontě šestatřicet bodů (17+19). Slovinský reprezentant ve službách českobudějovického Motoru Žiga Pavlin je nejlepším nahrávačem jihočeského celku. Pyšní se dvaceti šesti asistencemi, ke kterým přidal ještě osm branek. Jen o dva body méně, než Žiga Pavlin má Michal Chovan, který zaznamenal dvaatřicet bodů (15+17).

Mezi brankáři Motoru je v letošním ročníku soutěže nejvytěžovanějším golmanem David Gába, který budějovickou svatyni střežil ve dvaceti dvou utkáních s úspěšností zákroků 93,12%. Patnáct utkání odchytal benjamínek mezi českobudějovickými brankáři Petr Kváča. Jeho úspěšnost je 94,03%. Ondřej Bláha se mezi tři tyče postavil ve dvanácti zápasech s procentuální úspěšnosti 91,69%.
Autor fotografie: Pavel Kacerovský, www.hcmotor.cz

Sestava Motoru z posledního utkání: Bláha – Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha, Mazanec – Walker, Vak, Čermák – Fronk, Nouza, Heřman – Hřebejk, Škoda, Babka – Guman, Vlček, Žovinec.