31. 1. 2017 | Vojtěch Martinek

Pět kol do konce! Stadion vyzve na souboj Horáckou Slavii

Pondělní prohrou v Prostějově se situace kališníků poněkud zkomplikovala. Stadion nyní na desáté místo ztrácí dva body a musí co nejdříve uspět, pokud nechce, aby mu ujel vlak. Příležitost se předkolu přiblížit bude mít už ve středu, kdy do Litoměřic přijede pátá Horácká Slavia Třebíč. Ta má ale za sebou tři těsné porážky a rozhodně si bude chtít spravit pochroumané sebevědomí. Kdo z bitvy vyjde jako vítěz? Úvodní buly je na programu, jako již tradičně, v 18:00.

Údaje před
48. kolem

Porovnání
po 1. - 47. kole
15-5-7-20
celková bilance
17-5-11-14
11.
postavení v tabulce
5.
62
získané body
72
114
počet vstřelených branek
123
115
počet obdržených branek
132
Jaroslav Kalla (8+23) - 31 bodů
nejproduktivnější hráč
Roman Erat (7+27) - 34 bodů
Lukáš Nedvídek - 11 branek
nejlepší střelec
Richard Kristl - 17 branek
Jaroslav Kalla - 23 asistencí
nejvíce asistencí
Roman Erat - 27 asistencí
Ondřej Kopta - 61 TM
nejtrestanější hráč
Václav Čejka - 62 TM
Jaroslav Pavelka - 93,25%
Filip Šindelář - 90,91%
úspěšnost brankářů
Pavel Jekel - 91,40%
Dominik Svoboda - 90,10
84,72%
ubráněná oslabení
86,07%
14,52%
využití přesilovek
16,67%

Posledních 5 kol z pohledu Třebíče

  • Třebíč - Jihlava 2:3sn.
  • Slavia Praha - Třebíč 3:2pp.
  • Třebíč - Kladno 4:6
  • Havířov - Třebíč 2:5
  • Třebíč - Benátky nad Jizerou 4:1

Ohlédnutí za dosavadní sezónou Třebíče

Minulá sezóna pro Horáckou Slavii zrovna úspěšná nebyla – klub skončil o jeden bod na jedenáctém místě a brány předkola mu tak zůstaly zavřené. Na začátku letošního ročníku se zdálo, že se nic nezměnilo. Třebíč totiž v první polovině soutěže prohrála drtivou většinu svých zápasů, přičemž na konci října dokonce padla hned v sedmi utkáních v řadě. Tým se ale v listopadu znenadání zvedl a od té doby se postupně vyšplhal do horní poloviny tabulky, kterou obývá dodnes. Aktuálně je celek z Vysočiny s dvaasedmdesáti na pátém místě. Od předkola jej však dělí pouze čtyři body a ani on tak nemá nic jisté.

Třebíčští měli v posledních třech kolech velmi těžký los. Nejprve doma vyzvali na souboj třetí Kladno, kterému po velké bitvě podlehli 4:6. O tři dny později vyrazili na led Slavie, odkud se zpět na Vysočinu vrátili s jedním bodem po těsné prohře 2:3 v prodloužení. Doposud poslední střetnutí bylo pro Horáckou Slavii velmi pikantní – jednalo se totiž o tradiční derby s Jihlavou. Před více než dvěma a půl tisíci diváky vedly domácí bílé hvězdy po dvou třetinách nad Duklou 2:0 po brankách Davida Dolníčka a Jana Zdráhala, hostům se ale podařilo utkání v posledních dvaceti minutách vyrovnat a díky brance Semana v nájezdech dokonce i zvítězit.
(Autor fotografie: Jiří Mokrý, www.hstrebic.cz)

Tři vzájemné zápasy? Tři body pro Stadion

Středeční střetnutí bude pro Horáckou Slavii a kališníky poslední v základní části. Stadion v nich uspěl jednou, hned v tom úvodním, když vyhrál na Vysočině 1:0 po prodloužení. V odvetě byla ale lepší Třebíč, která v Kalich Areně zvítězila 3:2. Pár dní před Vánoci se pak odehrálo střetnutí třetí, tentokrát opět v Mann+Hummel Areně. Z něj si kališníci odvezli jeden bod po porážce 5:4 v prodloužení, za Litoměřice tehdy skórovali Marek Loskot, Radek Pilař, David Švagrovský a Ondřej Kopta.

17. 12. 2016: SK Horácká Slavia Třebíč - HC Stadion Litoměřice 5:4 po prodl.
Branky a nahrávky: 8. Psota (Bartejs, Kristl), 14. Zdráhal (Niko, R. Erat), 44. R. Erat (Pekr), 53. Pekr (Zdráhal), 61. Zdráhal (R. Erat) – 9. Loskot (TS), 28. Pilař (Jebavý), 30. Švagrovský (Pletka, Šulc), 46. Kopta (Hanták).
Vyloučení: 1:5.
Využití: 3:1.
Střely na branku: 44:34.
(Autor fotografie: Jiří Mokrý, www.hstrebic.cz)

Nejproduktivnější Erat mimo hru, v brance vypomáhají hvězdy Komety Brno

Jméno sedmatřicetiletého Romana Erata už začíná být pomalu ale jistě spjato s klubem z Vysočiny. Třebíčský rodák a odchovanec hájí barvy jeho mateřského celku již třetí sezónu v řadě, přičemž v těch předchozích byl vždy nejproduktivnějším hráčem bílých hvězd. Jinak tomu není ani letos.

Erat však do zápasu v Litoměřicích pravděpodobně nezasáhne, kvůli zranění v dolní části těla je totiž již skoro měsíc mimo hru. Davida Dolníčka, druhého nejproduktivnějšího forvarda Třebíče, už ale v Kalich Areně uvidíme. Na kontě má letos zatím třiatřicet bodů za osm branek a pětadvacet asistencí. S dvaceti osmi body je třetí v kanadském bodování Petr Mrázek, nejlepším střelcem bílých hvězd je Richard Kristl. Ten gólmana soupeře v letošní sezóně překonal již sedmnáctkrát.

Brankovišti kraluje Pavel Jekel, někdejší jednička druholigové Techniky Brno. V jeho debutové sezóně ve druhé nejvyšší soutěži si zatím připsal osmadvacet startů, přičemž jeho průměrná úspěšnost se pohybuje kolem 91,40%. Záda mu pravidelně kryje mladý Dominik Svoboda, jehož úspěšnost je 90,10%. Třebíči ale vypomáhají i hvězdy partnerské Komety Brno – jak Karel Vejmelka (93,28%), tak Marek Čiliak (92,86%) se v průběhu ledna představili v dresu celku z Vysočiny a jejich start v Litoměřicích tak není vůbec vyloučený.

Sestava Třebíče v posledním zápase: Vejmelka (Svoboda) – Niko, Zdráhal, Lojek, Čejka, Král, Přibyl, Mikyska – Wasserbauer, Dolníček, Pekr – Kusko, R. Zohorna, Mrázek – Malec, Psota, Milfait – Paták, Havránek, Kristl – Matěj Novák.