25. 7. 2016 | Barbora Koťová, Vojtěch Martinek

Daniel Tvrzník o prvním tréninku a přípravných zápasech

Za zamlženými plexiskly kluziště Kalich Areny se dnes ráno odehrál první trénink A-týmu Stadionu, po kterém se v litoměřické redakci zastavil trenér Daniel Tvrzník. Co se dělo na prvním tréninku? Co si slibuje od přípravných zápasů? A jaké jsou jeho očekávání od následující sezóny? Odpovědi nejen na tyto otázky najdete v tomto krátkém rozhovoru.

První trénink na ledě je za vámi, jak probíhal?

První dva nebo tři dny se zaměříme hlavně na bruslení, s čímž nám pomůže Vladimír Domin. Je to hlavně o tom aby si kluci vyzkoušeli novou výstroj a aby se dostali do bruslařské pohody. První trénink tedy dneska proběhl bez puku, bylo to čtyřicet pět minut bruslení. Trénovalo se, stejně jako minulý rok, ve dvou skupinách po patnácti hráčích.

Máte už představu o jednotlivých formacích?

Určitou představu už máme, ale v přípravě to budeme samozřejmě upravovat tak, abychom ke konci srpna už měli připravenou sestavu pro první mistrovské zápasy.

Dalo by se tedy říct, že soupiska je kompletní?

Nechci říct, že je úplně hotová. Je možné, že se ještě v průběhu srpna poohlédneme po centrovi, který by se nevešel do kádru extraligového týmu. Zhruba polovina hráčů z té třicítky co tu dnes byla je v Litoměřicích na zkoušku, takže budeme muset vybrat hráče, kteří nám budou do týmu pasovat nejlépe. Pokud v polovině srpna zjistíme, že hráči nesplňují naše očekávání, budeme muset samozřejmě posílit.

Myslíte si, že jsou letos hráči lépe fyzicky připravení, než minulý rok?

Nechci moc srovnávat, jestli jsou na tom lépe než loni nebo předloni. Věřím tomu, že jsou připravení dobře. Důležitější, než jak jsou hráči připravení dnes, bude, jak budou připraveni sedmého září.

První přípravný zápas vás čeká za týden v Mladé Boleslavi, není to poměrně ostrý start?

Myslím si, že to je jenom dobře. Chtěli jsme v přípravě mít co nejtěžší soupeře, aby nás před sezónou pořádně prověřili.

Také vás čeká zápas s korejským mistrem, což by mělo být poměrně zajímavé zpestření…

Určitě. Korejský hokej jde kvůli olympiádě nahoru, nově tam byly nastartovány programy, které by mu měly pomoc. Je to zpestření jak pro fanoušky, tak pro hráče. Není možné se s týmem z Koreji potkat každý rok, takže jsme to přivítali. Bude to trochu jiný styl hokeje a sami jsme na to zvědavi.

Co si slibujete od následující sezóny?

Každý rok říkáme, že se do toho čtvrtfinále chceme dostat. Soutěž bude letos hodně kvalitní, v baráži o Extraligu ani jeden tým z WSM Ligy neuspěl, takže věřím tomu, že se diváci mají letos na co těšit. Také věřím tomu, že tým, který poskládáme, bude tak kvalitní a tak připravený, že se o to čtvrtfinále popere.