22. 6. 2016 | Jesika Dudková

Kališníci přestříleli Lovce 8:6!

Přátelské fotbalové utkání s lovosickým házenkářským mužstvem, které se tentokrát konalo 21. června od 18 hodin v Lovosicích, bylo příjemné zpestření letní přípravy pro oba sportovní týmy. Výhra Kališníků 8:6 nad Házenkářským klubem Lovci Lovosice byla poctivě vybojovaná.

Minulý rok vyzvali kališníci na souboj fotbalový klub Sokol Pokratice, fotbalové utkání skončilo taktéž výhrou pro kališníky 5:4 na penalty. Tento rok do toho však litoměřické mužstvo šlo s velkým odhodláním hned od začátku zápasu, přičemž dali Lovcům gól hned v prvních pěti minutách, o který se postaral útočník Jaroslav Kalla. Ve druhém poločase byla situace litoměřických hokejistů nahnutá, přesto tým dobře a efektivně spolupracoval a vybojoval si dva góly před koncem utkání.

Sestava Kališníku byla téměř celá. Ze zdravotních důvodů nehrál pouze útočník Milan Valášek a kvůli individuálnímu plánu se omluvil Aleš Pavlas, ale fandili týmu na střídačce. Hráči Petr Beránek a Lukáš Nedvídek jsou na letní přípravě s hráči z Hradce Králové. Martin Michajlov se také nemohl zúčastnit vzhledem k tomu, že spolu s šéftrenérem mládeže Martinem Tvrzníkem momentálně reprezentují Českou republiku na Mistrovství světa v inline hokeji.

Velkým stimulem byla hlavně velká účast fanoušků a dobrá nálada obou týmů. S výsledkem a samotnou hrou našich hokejistů byli spokojeni i trenéři. „Vyhráli jsme, spokojeni jsme určitě a bylo to dobré zpestření přípravy. Myslím, že jsme si to užili. Vidím kluky v tréninku, přestože si někteří s míčem na hřišti moc nepotykali, hra splnila účel a kluci si můžou udělat hezký večer u televize,“ uvedl na závěr trenér Daniel Tvrzník.