26. 3. 2016 | Petra Pilbauerová

Velikonoční turnaj: HC Slavia Praha/HC Stadion Litoměřice

Základní statistiky a reportáž z čtvrtého utkání Stadionu proti celku HC Slavia Praha.

Branky a nahrávky: 10. Kucharčík, 10. Vávra, 19. Švec, 27. Kucharčík (Duda).

Vyloučení: 2:3.

Sestava Slavia: Papež (Alexander) – Wolf, Karas, Desrosiers, Němeček, Müller, Krejčí, Netušil, Švec, Koubek, Kucharčík, Vávra, Mirilovič, Duda, Zengerle, Dramun.

Sestava Litoměřice: Tvrzník – Drahorád, Hladík, Ransdorf, Plosová – Hlavička, Prokůpek, Kafka, Hamr, Strádal, Zahálka, Salazar, Míček, Vandrovec.

Nejlepší hráči utkání: Martin Švec (Slavia), Štěpán Zahálka (Litoměřice).

Reportáž:

Úvodní minuty zápasu nebyly příliš zajímavé, protože jak Slávisté, tak Kališníci měli nouzi o nadějné střelecké příležitosti. Namísto toho se oba celky nechaly vyloučit za podražení a hrálo se ve čtyřech.

Netušilovi se pak sice podařilo litoměřické obraně ujet, na vystřelení puku už mu ale nezbylo dost energie. Podstatně větší šanci měli Hamr s Prokůpkem, kteří společnými silami dostali černou pryž až před bránu pražanů. Nakonec ale ani tato střela neprošla.

Slavie se ze svého pásma dostávala jen s obtížemi, rudo-bílého gólmana se jako další pokusil rozhodit Ransdorf, což se mu na pár vteřin možná i podařilo. Sešívaný brankář puk chvíli polekaně hledal, než jej objevil pod svými betony.

Netrvalo dlouho a Slavie dostála své pověsti nelehkého soupeře. V desáté minutě od ní Stadion inkasoval hned dvakrát a to zásluhou Matouše Kucharčíka a Filipa Vávry.

Díky této šťastné minutě vstoupila do druhé poloviny hry s dvoubrankovým vedením. Martin Švec ale neponechal nic náhodě a na účet Sešívaných přidal další úspěch.

Aby toho nebylo málo, za podražení Vávry bylo nařízeno trestné střílení. Jeho úsilí však připravený Tvrzník odrazil holí. Parádní zákrok lapačkou předvedl i při další střele neodbytného Kucharčíka.

I když se možná zdálo, že se Slavie uklidnila, nebylo tomu tak. Matouš Kucharčík se odradit nenechal a Litoměřicím to osladil ještě ve 27. minutě.