15. 12. 2011 | Jan Luňáček

Tentokrát mě hokej opravdu hodně bavil, říká s úsměvem Marek Loskot

Číslo 78 v litoměřickém dresu bylo ve středečním utkání proti Třebíči hodně vidět. Marek Loskot měl snad křídla a střílel jednu branku za druhou. Mezitím si dovolil sem tam i nějakou parádu. Čtyři zásahy do černého z toho čistý hattrick za pět minut, dobrá produktivita. Také byl staršími spoluhráči pochválen a halou se po utkání neslo "máme nového snajpra". Povedené utkání. Pro Marka i pro celý tým Stadionu.

Marku, tobě se dnes podařilo vstřelit čtyři branky. Už jsi něco podobného dokázal?

Naposledy v zápasu in-line hokeje. Pak také v juniorce na turnaji v Kanadě, ale v dospělém hokeji ještě ne. Dnes to bylo poprvé.

V první třetině jsi třikrát během pěti minut ze tří ran skóroval. Bylo to tak jednoduché, jak se zdálo?

Tak to určitě ne, bylo to i štěstí. Mám pocit, že jsem dodnes hrál úplně hrozně. Dnes se mi zápas povedl.

V poslední době ze začali prosazovat v týmu Stadionu mladí hráči. Například ty a Honza Kloz. Už jste ztratili respekt ze starších a z hráčů, kteří hráli třeba extraligu? Nedojde k nějakému hecování v kabině, kdo by měl rozhodovat zápasy?

Tak tohle vůbec neřešíme. My jsme v kabině jedna parta. Jednou rozhodnou "staří", podruhé zase mladí. Jsme jeden tým, tak by to mělo v hokeji fungovat.

Tebe ten zápas dnes hodně bavil, že?

Určitě mě to bavilo, protože se mi opravdu dařilo. Troufnul jsem si i na věci, které bych třeba jindy ani nezkoušel. Když se vám podaří vstřelit během pěti minut tři branky, tak vám stoupne sebevědomí a pak zkoušíte udělat všechno, nějako fintu, kličku, překvapivou střelu.

Když se ti teď v Litoměřicích tak daří, tak se ti tu určitě i líbí.

To ano. Je tu dobrá parta a na můj výkon mají vliv i dobří spoluhráči, například Martin Dudáš :) (který nás v tu chvíli míjel a Marka hecoval). Teď hraju v lajně s Martinem Novákem a Martinem Belayem a s nimi si na ledě rozumím. Nešťastně se totiž zranil Honza Kloz, kterému se začalo také dařit, a tak jsem dnes hrál v lajně tohoto složení.

Stadion se po tomto utkání vrátil na osmou pozici v tabulce. Budete se snažit postavení upevnit?

To určitě. Teď bychom chtěli dvakrát zvítězit, a to v Písku a v poslední utkání doma proti Benátkám. Myslím si, že by to mohlo být reálné.

Blíží se vánoční svátky. Potřebuješ si od hokeji už odpočinout?

Ani ne. My budeme stejně mezi svátky trénovat. Beru to tak, jak to je. Toho odpočinku asi moc nebude. Jiné sporty provozovat nesmíme. Máme zakázané lyže, tak si můžu jít hodit jen balónem na koš. Naštěstí nemusím moc dodržovat životosprávu, protože jsem hubený a můžu tak jíst všechno. Naopak bych potřeboval nějaké kilo přibrat, takže se v alespoň jídle omezovat nebudu.

Děkuji za rozhovor a ať se daří.